Απώλειες για Nasdaq και Dow Jones τη Δευτέρα με «πρωταγωνιστές» τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα του τρίτου τριμήνου. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,19% (16,54 μονάδες) στις 8.831,02 και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,22% (18,36 μονάδες) και διαμορφώθηκε στις 1.480,44.
27
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα του τρίτου τριμήνου. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,19% (16,54 μονάδες) στις 8.831,02 και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,22% (18,36 μονάδες) και διαμορφώθηκε στις 1.480,44.
Ο Standard & Poors 500 «γλίστρισε» χαμηλότερα κατά 0,62% στις 1.034,45 μονάδες, με τις μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών να περιορίζουν κάπως τις απώλειες του.
Ο Nasdaq υποχώρησε σήμερα για όγδοη συνεδρίαση στις τελευταίες 11, καθώς οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, όπως η Intel και η Qualcomm, σημείωσαν σημαντικές απώλειες, εν μέσω ανησυχιών ότι η κερδοφορία τους θα απογοητεύσει τους επενδυτές.
Οι απώλειες του Nasdaq (ο οποίος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης υποχώρησε έως και 2,7%) από τις 11 Σεπτεμβρίου ανέρχονται στο 13% περίπου.
Σε πτωτική τροχιά βρέθηκαν και οι μετοχές των πετρελαϊακών εταιρειών, όπως της Exxon Mobil, καθώς οι τιμές του μαύρου χρυσού βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Όπως σημειώνουν οι διαπραγματευτές, η ζήτηση πετρελαίου από τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη εξασθενίζει με ρυθμό υψηλότερο από αυτό με τον οποίο ο ΟΠΕΚ μπορεί να μειώσει την παραγωγή.
Πτώση και στην Ευρώπη
Στις ευρωπαϊκές αγορές ο DJ Europe Stoxx 50 υποχώρησε κατά 2,88% στις 3.243,78 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών, όπως της Infineon Technologies (-5,78% στα 12,72 ευρώ) να σημειώνουν σημαντικές απώλειες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 4.785,60 μονάδες (-2,40%), στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,83% στις 4.004,57 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,58% στις 4.239,97 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ρωσία στόχευσε ενεργειακές υποδομές σε όλη την Ουκρανία εντείνοντας την πίεση
- Ο Τραμπ απειλεί με «άσχημα πράγματα» το Ιράν αν δεν κλειστεί συμφωνία
- Βενεζουέλα: Η επιτετραμμένη των ΗΠΑ λέει πως μίλησε με τη Ροδρίγκες για τη «μετάβαση»
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιδρομές με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες περιοχές
- Σουδάν: Πόλεμος drones μεταξύ των εμπολέμων στο δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας
- Οι ΗΠΑ θα αφαιρέσουν τους δασμούς 25% για αγορές ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία