28

Πρώτα σε ευρώ και μετά σε δραχμές θα αναγράφονται οι τιμές των προϊόντων από την 1η Οκτωβρίου του 2001, έπειτα από συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης και των μεγάλων εμπορικών συλλόγων της Ελλάδας.

Το σχετικό μνημόνιο υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των σούπερ μάρκετ, των πολυκαταστημάτων και των επισιτιστικών επαγγελμάτων. Η συμφωνία, έχει στόχο να εξοικειωθούν οι καταναλωτές με το νέο νόμισμα.


Η ρύθμιση αφορά στις τιμές, που αναγράφονται στις πινακίδες, τους τιμοκαταλόγους, τα εκπτωτικά κουπόνια και τις διαφημιστικές καταχωρήσεις. Δεν αφορά τις αποδείξεις ταμειακών μηχανών, όπου οι τιμές θα συνεχίσουν να εισάγονται πρώτα σε δραχμές. Σημειώνεται ότι το 90% των ταμειακών μηχανών έχουν ήδη προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και εκδίδουν αποδείξεις με διπλές τιμές, όπως δήλωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ