29

Πολλαπλές εξόδους και βολές κατά της ιρακινής αεράμυνας πραγματοποίησαν την Παρασκευή αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά επάνω από τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο Ιράκ. Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας διευκρινίζει πως οι βομβαρδισμοί δεν συνδέονται με την επίθεση στις ΗΠΑ.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου υποστηρίζει πως «μεγαλύτερες ιρακινές απειλές στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων απαίτησαν δράση από τις συμμαχικές δυνάμεις που περιπολούν την περιοχή». Και προσέθετε πως στόχο έχουν να αποκρούσουν «τις επαναλαμβανόμενες απειλές στις ανθρωπιστικές περιπολίες μας από το ιρακινό καθεστώς».


Όλα τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Βρετανίας επέστρεψαν χωρίς απώλειες στις βάσεις τους. Καμία αντίδραση δεν ακούστηκε κατ αρχήν από τη Βαγδάτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press