Απεβίωσε ο Μιχάλης Δερτούζος, πρωτοπόρος στις υψηλές τεχνολογίες
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών άφησε την Τρίτη στη Βοστόνη ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) Μιχάλης Δερτούζος. Ο θάνατός του προήλθε από πνευμονικό οίδημα.
38
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών άφησε την Τρίτη στη Βοστόνη ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) Μιχάλης Δερτούζος. Ο θάνατός του προήλθε από πνευμονικό οίδημα.
Ο Μιχάλης Δερτούζος ήταν αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και είχε τιμηθεί πολλές φορές για το επιστημονικό του έργο στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Όραμά του ήταν να τεθεί η τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Από πολύ νωρίς, το 1976, είχε προβλέψει ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 το ένα τέταρτο των αμερικανικών νοικοκυριών θα κατείχε ένα PC.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε στην Αμερική με υποτροφία του Ιδρύματος Φούλμπραϊτ και τελείωσε το διδακτορικό του στο ΜΙΤ το 1964. Από τότε έγινε μέλος του διδακτικού προσωπικού, στην έδρα της επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρολογίας. Το 1974 έγινε διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων (LCS), θέση που υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, και συνέβαλε σε πολλές καινοτομίες που ξεκίνησαν από εκεί.
Έχει συγγράψει επτά βιβλία με τελευταίο το «Η Ανολοκλήρωτη Επανάσταση».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η σορός του Μιχάλη Δερτούζου θα μεταφερθεί στην Αθήνα και η κηδεία του θα γίνει στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί Ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442