38

Υπέρ της ένωσης της Βορείου Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας τάσσονται οι περισσότεροι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Γκάρντιαν.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι μόλις το 26% των Βρετανών υποστηρίζει την παραμονή της Βορείου Ιρλανδίας υπό βρετανική κυριαρχία, ενώ το 41% επιθυμεί τη συνένωσή της με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.


Σχετικά με τους υπεύθυνους για τη σημερινή κρίση, οι ερωτηθέντες επέρριψαν σε μεγάλο ποσοστό (64%) την ευθύνη και στις δύο πλευρές. Η δημοσκόπηση έδειξε, επίσης, ότι το 33% των Βρετανών αδιαφορεί για το πρόβλημα και ότι το 27% δεν ενδιαφέρεται για το ποιος ευθύνεται για την κρίση. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 17 Αυγούστου, με δείγμα 1.004 ενηλίκων σε όλη τη Βρετανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ