Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση εφοδιασμού της ελληνικής περιφέρειας με το ενιαίο νόμισμα
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτό το διάστημα γιγαντιαία επιχείρηση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον εφοδιασμό της ελληνικής περιφέρειας με ευρώ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, θα μεταφερθούν συνολικά 3.000 τόνοι κερμάτων ευρώ στις 50 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.
35
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτό το διάστημα γιγαντιαία επιχείρηση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον εφοδιασμό της ελληνικής περιφέρειας με ευρώ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, θα μεταφερθούν συνολικά 3.000 τόνοι κερμάτων ευρώ στις 50 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.
Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρει στο κεντρικό θησαυροφυλάκιό της, αλλά και στα 27 υποκαταστήματα που διαθέτει, τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του ευρώ, τα οποία από 1ης Σεπτεμβρίου (τα κέρματα) και από 1ης Οκτωβρίου (τα χαρτονομίσματα) θα αρχίσει να διαθέτει στις εμπορικές τράπεζες.
Σκοπός είναι να αρχίσει από το Δεκέμβριο η αντικατάσταση των τραπεζογραμματίων και των κερμάτων της δραχμής, η οποία θα κυκλοφορεί παράλληλα με το ευρώ έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, την όλη επιχείρηση μεταφοράς του ενιαίου νομίσματος έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι πρωτοφανής για ευνόητους λόγους.
Στην επιχείρηση μεταφοράς του ευρώ λαμβάνουν μέρος 400 νταλίκες, οι οποίες θα μεταφέρουν συνολικά στην περιφέρεια 3.000 τόνους ευρώ.
Εν τω μεταξύ, εντός του 2002 αναμένεται να αποσυρθεί και ο κύριος όγκος των κερμάτων της δραχμής και των χαρτονομισμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Όχι στη γειτονιά μας» – Κοινότητες ξεσηκώνονται κατά των data center της ΑΙ
- Επίδομα έως 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση – Οι δικαιούχοι
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Έρχεται η πρώτη εκπομπή για το 2026
- Η Ελληνική Καρδιολογία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης
- Greek Equities Gain Visibility, Volume in 2026
- Μουντιάλ 2026: Ο Ινφαντίνο «νομιμοποιεί» Ρωσία και Ισραήλ για να ικανοποιήσει το… μεγάλο αφεντικό


