28

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του ελέγχου της ΕΤΒΑ Βank εκδήλωσαν τη Δευτέρα η Τράπεζα Πειραιώς (εξαγορά ποσοστού 40%) και η Αγροτική Τράπεζα (ποσοστό τουλάχιστον 60%).

Οι δύο τράπεζες υπέβαλαν τη μη δεσμευτική τους προσφορά στο σύμβουλο ιδιωτικοποίησης της ΕΤΒΑ, J.P. Morgan, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση σε στρατηγικό εταίρο μεριδίου από 26% έως 66% των μετοχών της τράπεζας, όπως και την παραχώρηση της διοίκησης (managment).

Οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν σε δεύτερη φάση και θα συναρτώνται με τη διενέργεια ενδελεχούς νομικού και οικονομικού ελέγχου (due diligence).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η προσφορά της Πειραιώς προβλέπει την άμεση εξαγορά του 40% των μετοχών της ΕΤΒΑ και τη μεταβίβαση των Βιομηχανικών Περιοχών και στρατηγικών συμμετοχών της προς το Δημόσιο, ενώ συνδυάζεται με πρόταση συγχώνευσης των δύο τραπεζών στο άμεσο μέλλον, με απορρόφηση της ΕΤΒΑ.

Η προσφορά της Αγροτικής, αφορά την εξαγορά τουλάχιστον 60% των μετοχών της ΕΤΒΑ. Υπενθυμίζεται ότι η Αγροτική ήδη κατέχει το 10% της ΕΤΒΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ