
Τους θαλάσσιους δρόμους της κοκαΐνης προς τα νησιά του Αιγαίου ερευνά το ΥΕΝ
Κύκλωμα «ναρκω-τουρισμού», που διευθύνεται από ελληνοκολομβιανά καρτέλ κοκαΐνης και δρα στο Αιγαίο, αποκαλύπτει έκθεση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με συγκλονιστικά συμπεράσματα - μεταξύ άλλων, εμπόριο ναρκωτικών καταμεσής του πελάγους και διακίνηση με πιθανή βοήθεια επίορκων στελεχών του Λιμενικού.
29
Κύκλωμα «ναρκω-τουρισμού», που διευθύνεται από ελληνοκολομβιανά καρτέλ κοκαΐνης και δρα στο Αιγαίο, αποκαλύπτει έκθεση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με συγκλονιστικά συμπεράσματα – μεταξύ άλλων, εμπόριο ναρκωτικών καταμεσής του πελάγους και διακίνηση με πιθανή βοήθεια επίορκων στελεχών του Λιμενικού.
Την έκθεση συνέταξε η Διεύθυνση Ασφαλείας του ΥΕΝ και σημεία της αναδημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Όπως διαπιστώνεται κατ αρχάς, το καλοκαίρι «παρατηρείται μια πολύ σημαντική κίνηση Ελλήνων χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών από τους λιμένες της χώρας προς τους νησιωτικούς προορισμούς διακοπών, η οποία εμπεριέχει σε κάποιο βαθμό και στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος».
Οι παράνομοι που δραστηριοποιούνται στα νερά του Αιγαίου στρατολογούν διαρκώς νέα μέλη, τονίζει η έκθεση, και επισημαίνει την εφαρμογή του «νόμου της σιωπής», με οδυνηρές συνέπειες για όποιους τον παραβούν.
Όσον αφορά στη διακίνηση των ναρκωτικών, αυτή εκτιμάται ότι γίνεται με κάθε μέσο – ακόμη και με την ακτοπλοΐα. Εντοπίζονται δε «το σοβαρό ενδεχόμενο διαφθοράς ορισμένων λιμενικών και η συμμετοχή τους σε οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα».
Όσο για το (δυσοίωνο, όπως χαρακτηρίζεται) μέλλον, το ΥΕΝ προτείνει είκοσι μέτρα για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών. Ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος και δημιουργία σε αυτό Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είναι η «άμυνα» που καλείται να αναπτυχθεί γρήγορα, με την ελπίδα ότι η δράση των δικτύων αυτών θα περιοριστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Μυλωνάκης: Σταθερή η κατάστασή του – Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
- Μετωπική σύγκρουση τρένων στη Δανία: Δεκαεπτά τραυματίες, τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση
- Μουντιάλ: Οι υψηλές τιμές εισιτηρίων απειλούν να αφήσουν άδειες εξέδρες στο ντεμπούτο των ΗΠΑ
- Ελένη Ανουσάκη: «Έζησα ένα δράμα» – Σε κίνδυνο η υγεία της;
- Η συνέντευξη Τύπου της Λάουρα Κοβέσι στο Φόρουμ των Δελφών
- Παρολίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Άστεγος κοιμόταν μέσα σε κάδο και κατέληξε στην πρέσα απορριμματοφόρου

