
Έκπληξη στην Τουρκία από την αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών
Η τουρκική κυβέρνηση απομάκρυνε την Τρίτη από τα καθήκοντά του τον υπουργό Εσωτερικών Σααντετίν Ταντάν και τον μετέθεσε στη θέση του υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τα τελωνεία. Ο Τούρκος υπουργός ήταν γνωστός για τη δράση του κατά της διαφθοράς.
37
Η τουρκική κυβέρνηση απομάκρυνε την Τρίτη από τα καθήκοντά του τον υπουργό Εσωτερικών Σααντετίν Ταντάν και τον μετέθεσε στη θέση του υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τα τελωνεία. Ο Τούρκος υπουργός ήταν γνωστός για τη δράση του κατά της διαφθοράς.
Η απομάκρυνση του Σαντετίν Ταντάν από το υπουργείο Εσωτερικών αποδίδεται στη δημόσια διαφωνία που είχε με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης και πρόεδρο του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας (ΑΝΑΡ) Μεσούτ Γιλμάζ, για τον τρόπο που χειρίστηκε η Χωροφυλακή τις πρόσφατες επιχειρήσεις για την πάταξη της διαφθοράς.
Στη θέση του υπουργού Εσωτερικών διορίστηκε ο Ρουστού Καζίμ Γιουτζέλεν, ο οποίος επίσης ανήκει στο ΑΝΑΡ· το μικρότερο από τα τρία κόμματα που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, αλλαγές έγιναν επίσης στην ηγεσία του υπουργείου Επικρατείας αρμόδιου για τις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και σε διευθύνσεις δημόσιων οργανισμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
- Οι Αθώοι: Πάθη και ζήλιες
- Προς το χειρότερο οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Ψαλίδι σε ανάπτυξη, άνοδος του πληθωρισμού
- Ντέιβιντ Σεντάρις: Γιατί ήθελα να κρατήσω μυστικό τον γάμο μου με τον Χιου
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
- Κερατσίνι: Οροφές που στάζουν στο 7ο νηπιαγωγείο – Φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους εκφράζουν οι γονείς


