
Το ποντίκι που βρυχάται; Στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ προσφεύγει το Λιχτενστάιν κατά της Γερμανίας
Στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ (ICJ) προσφεύγει η κυβέρνηση του Λιχτενστάιν, προκειμένου να διεκδικήσει περουσιακά στοιχεία που ισχυρίζεται ότι η Γερμανία παρέδωσε στην Τσεχοσλοβακία μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
35
Στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ (ICJ) προσφεύγει η κυβέρνηση του Λιχτενστάιν, προκειμένου να διεκδικήσει περουσιακά στοιχεία που ισχυρίζεται ότι η Γερμανία παρέδωσε στην Τσεχοσλοβακία μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο υπουργός Εξωτερικών του μικρού πριγκιπάτου, Ερνστ Βαλχ, κάλεσε στο γραφείο του τον πρεσβευτή της Γερμανίας, Ράινχαρτ Χίλγκερ, προκειμένου να του ανακοινώσει την πρόθεση της χώρας του.
«Ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μας με το Βερολίνο δεν πρόκειται να ζημιωθούν από την κίνηση αυτή» ανέφερε ο υπουργός.
Η υπόθεση φαίνεται, πάντως, ότι ξεκίνησε τι 1998 όταν ο ίδιος ο ηγέτης της χώρας, πρίγκιπας Χανς – Ανταμ, είχε δηλώσει ότι μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της χώρας του είχε δοθεί στην Τσεχοσλοβακία μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου χωρίς να εισπράξει ποτέ το Λιχτενστάιν την ανάλογη αποζημίωση.
Σημειώνεται ότι ένα χρόνο αργότερα, το 1999, οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας αποκάλυψαν ότι η χώρα αυτή λειτουργεί ως κέντρο ξεπλύματος χρήματος.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τη συσκευασμένη «φέτα Βυτίνας» λόγω μόλυνσης με λιστέρια
- Τσουκαλάς στον Π. Μαρινάκη: Αδιανόητο να μιλάτε για τοξικότητα – Ο Μητσοτάκηςείναι ο αρχιτέκτονας της τοξικότητας
- Ουγγαρία: Να ορκιστεί την ημέρα της συνεδρίασης της νέας Βουλής θέλει ο Μαγιάρ και ζητά τα «παγωμένα» κονδύλια από ΕΕ
- Συνεχίζει να πρωτοπορεί η Bundesliga: Παίκτρια της Μπάγερν έγινε σκάουτερ στην ομάδα ανδρών
- Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Στο νοσοκομείο από τα τέλη Μαρτίου – Τι συνέβη με την υγεία της
- Η τεχνολογία όπως πρέπει να είναι: Πώς η Vodafone κάνει το Internet πιο ασφαλές για παιδιά και γονείς

