Με απώλειες 2,54% πέρασε το ΧΑΑ στις ώριμες αγορές την Παρασκευή
Με απώλειες της τάξεως του 2,54% πέρασε το ΧΑΑ στις ώριμες αγορές την Παρασκευή, με το γενικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 3.010,29 μονάδες.
27
Με απώλειες της τάξεως του 2,54% πέρασε το ΧΑΑ στις ώριμες αγορές την Παρασκευή, με το γενικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 3.010,29 μονάδες.
Ικανοποιητικός -τηρουμένων των αναλογιών- ήταν πάντως ο όγκος των συναλλαγών, ο οποίος ανήλθε σε 294,4 εκατ. ευρώ (100,3 δισ. δραχμές). Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι τεχνικά η ενίσχυση του τζίρου δεν θεωρείται θετική εξέλιξη σε μια πτωτική συνεδρίαση.
Σημαντικές απώλειες, της τάξης του 2,84%, κατέγραψε ο αναθεωρημένος δείκτης FTSE/ASE 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, συνεπεία των εντονότατων πιέσεων στις τράπεζες (ο δείκτης των οποίων υποχώρησε, σε ποσοστό 3,27%). Αισθητές απώλειες, κατά 1,25%, σημείωσε ο FTSE/ASE MID 40 της μέσης κεφαλαιοποίησης.
Ο τρίτος δείκτης FTSE, o SMALL CAP 80 (της μικρής κεφαλαιοποίησης), ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ΧΑΑ, έκλεισε κοντά στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά του επίπεδα, δηλαδή στις 982,61 μονάδες, αν και νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι και τις 1.011,12 μονάδες.
Πτωτικά κινήθηκαν και σχεδόν όλοι οι κλαδικοί δείκτες, με μοναδική εξαίρεση εκείνον των Aσφαλειών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,64%, καθώς εξακολούθησε να δέχεται -για τρίτη συνεχή ημέρα- την ευεργετική επίδραση της συμφωνίας εξαγοράς, ύψους 333 δισ. δρχ,, που υπεγράφη μεταξύ της Ιnteramerican ΖΩΗΣ και της EUREKO.
Στον αντίποδα, συντριπτικές απώλειες κατέγραψε ο δείκτης των Eκδόσεων – Εκτυπώσεων, ο οποίος υποχώρησε κατά 5,37%, ακολουθούμενος από εκείνους των Τροφίμων – Ποτών (-4,43%), των Τραπεζών (-3,27%), των Βιομηχανιών (-2,86%), των Μη Μεταλλικών Ορυκτών – Τσιμέντων (-2,73%), των Κατασκευαστικών εταιρειών (-2,34%), του Λιανικού Εμπορίου (-2,14%) και του Χονδρικού Εμπορίου (-2,10%).
Πτώση σημείωσαν επίσης οι δείκτες των Βασικών Μετάλλων (-1,79%), των Ειδών – Λύσεων Πληροφορικής (-2,07%), των εταιρειών Επενδύσεων (-1,48%), της Κλωστοϋφαντουργίας (-1,86%), της Παράλληλης Αγοράς (-1,10%), της Πληροφορικής (-1,04%), των Συμμετοχών (-0,82%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,90%).
| Δείκτες |
%Διαφ.
|
|
| ΓΕΝΙΚΟΣ |
–
2,54 |
|
| 1. | FTSE/ASE |
–
2,84 |
| 2. | FTSE/ASE MID 40 |
– 1,25 |
| 3. | ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ |
+
0,64 |
| 4. | ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ |
–
1,79 |
| 5. | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ |
–
2,86 |
| 6. | ΕΙΔΩΝ-ΛΥΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ |
–
2,07 |
| 7. | ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ |
–
5,37 |
| 8. | ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ |
–
1,48 |
| 9. | ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ |
–
2,34 |
| 10. | ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ |
–
1,86 |
| 11. | ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ |
–
2,14 |
| 12. | ΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ |
– 2,73 |
| 13. | ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ |
– 1,10 |
| 14. | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ |
–
1,04 |
| 15. | ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ |
–
0,82 |
| 16. | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ |
–
1,90 |
| 17. | ΤΡΑΠΕΖΩΝ |
–
3,27 |
| 18. | ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ |
– 4,43 |
| 19. | ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ |
–
2,10 |
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν σήμερα στο ΧΑΑ, οι 59 σημείωσαν άνοδο, οι 268 υποχώρησαν, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν 54 μετοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Αλλάζει η εισαγωγή στα ΑΕΙ
- Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν την επιστροφή του Μαδούρο και της συζύγου του
- Γαλλία: Η δικαιοσύνη καλεί δύο ακροδεξιές Γαλλοϊσραηλινές για «συνενοχή σε γενοκτονία» στη Γάζα
- Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα μετάσχει «σε καμιά περίπτωση» στη διακυβέρνηση της Γάζας, λέει ο Νετανιάχου
- Άρσεναλ – Τσέλσι 1-0: Στον τελικό του Carabao Cup οι Κανονιέρηδες (vid)
- Αταμάν στους δημοσιογράφους έξω από τα αποδυτήρια: «Συνεχίστε να γράφετε…»