Επιμένουν οι πανεπιστημιακοί γιατροί – Ο νόμος θα εφαρμοστεί, λέει ο Παπαδόπουλος
Αθήνα: Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους εμφανίζονται τόσο οι πανεπιστημιακοί γιατροί, όσο και ο υπουργός Υγείας, μία ημέρα πριν να τεθεί σε ισχύ η επίμαχη διάταξη για την παράλληλη απασχόλησή τους στον ιδιωτικό τομέα. Οι γιατροί προειδοποιούν μάλιστα για δυναμικές αντιδράσεις.
Αθήνα: Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους εμφανίζονται τόσο οι πανεπιστημιακοί γιατροί, όσο και ο υπουργός Υγείας, μία ημέρα πριν να τεθεί σε ισχύ η επίμαχη διάταξη για την παράλληλη απασχόλησή τους στον ιδιωτικό τομέα. Οι γιατροί προειδοποιούν μάλιστα για δυναμικές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα την Πέμπτη, οι γιατροί έχουν ζητήσει την υποστήριξη των συγκλήτων των πανεπιστημίων τους, ώστε να μην αναγκαστούν να παραιτηθούν από κάθε δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους στα νοσοκομεία, όπως προβλέπει ο νόμος του υπουργείου Υγείας.
Εκπρόσωποι των ΔΕΠ των Ιατρικών Σχολών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θεωρούν ότι ο νόμος δεν ισχύει. Παράλληλα, στην υπόλοιπη Ελλάδα οι σύγκλητοι αναμένεται να λάβουν τις αποφάσεις τους στη διάρκεια έκτακτων συνεδριάσεων την Παρασκευή.
Όπως δηλώνει ο αναπληρωτής καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», Ν.Σταυριανέας, οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν ήδη προσφύγει σε συνταγματολόγους, προκειμένου «να προστατέψουν τα νόμιμα δικαιώματά τους».
Από την άλλη πλευρά, ο Αλέκος Παπαδόπουλος επαναλαμβάνει ότι «το ανήθικο προνόμιο των πανεπιστημιακών θα πρέπει να τελειώσει οριστικά» και προειδοποιεί ότι οι παραβάτες του νόμου θα υποστούν κυρώσεις, που προβλέπουν ακόμη και απόλυση από το Δημόσιο με ταυτόχρονη επιβολή υψηλών προστίμων.
health.in.gr
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ
- Tablets που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν παίζοντας
- Βιμ Βέντερς: «Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά όχι με πολιτικό τρόπο»
- Η ΚΕΔΕ δηλώνει «παρών» στην αναθεώρηση του Συντάγματος με θέσεις και προτάσεις
- Σπουδαία νίκη κόντρα στους πρωταθλητές για τους Μπακς (93-110) – «Καθάρισαν» Λέικερς και Μπλέιζερς
- Βενεζουέλα: Η Ροντρίκες υπόσχεται ελεύθερες εκλογές