«Δάσκαλε που δίδασκες»: Καπνιστής ένας στους τρεις γιατρούς
Θεσσαλονίκη: Το 35% των γιατρών που συνιστούν στους ασθενείς τους να κόψουν το κάπνισμα είναι καπνιστές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε δείγμα 360 γιατρών, στοιχεία της οποίας δημοσιεύονται στην "Καθημερινή".
Θεσσαλονίκη: Το 35% των γιατρών που συνιστούν στους ασθενείς τους να κόψουν το κάπνισμα είναι καπνιστές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε δείγμα 360 γιατρών, στοιχεία της οποίας δημοσιεύονται στην «Καθημερινή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 15% (360) των 2.500 γιατρών, στους οποίους εστάλησαν σχετικά ερωτηματολόγια, ανταποκρίθηκε.
Από αυτούς οι 129 (ποσοστό 35% ) δήλωσαν ότι καπνίζουν, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 95% δήλωσε ότι θεωρεί καθήκον του να ενημερώνει τους ασθενείς για τις μεθόδους διακοπής τους καπνίσματος.
Επτά στους δέκα γιατρούς αισθάνονται προετοιμασμένοι να βοηθήσουν τους ασθενείς να κόψουν το κάπνισμα. Επίσης μόνο το 8% των γενικών γιατρών έχει εκπαίδευση για στρατηγικές διακοπής του καπνίσματος, ενώ το 88% θα ήθελε περισσότερη ενημέρωση.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφιαλτικά σενάρια για το 2026 – Τι προβλέπουν οι ειδικοί
- Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες της Τουρκίας – Τι εξηγεί Τουρκάλα ειδικός
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Με ένα θερμό χειροκρότημα το τελευταίο «αντίο» στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς

