
«Μαύρη ημέρα για την ιταλική δημοκρατία ενδεχόμενη εκλογή του Μπερλουσκόνι»
«Ο κ. Μπερλουσκόνι δεν είναι σε θέση να ηγηθεί καμίας κυβέρνησης σε καμία χώρα. Ενδεχόμενη εκλογή του θα σηματοδοτήσει μία ημέρα μαύρη για την ιταλική δημοκρατία και το κράτος δικαίου.» Η σφοδρότατη επίθεση εναντίον του Καβαλιέρε έρχεται από τον Economist και ο αρχηγός της Forza Italia απαντά με μήνυση εις βάρος του βρετανικού περιοδικού.
51
«Ο κ. Μπερλουσκόνι δεν είναι σε θέση να ηγηθεί καμίας κυβέρνησης σε καμία χώρα. Ενδεχόμενη εκλογή του θα σηματοδοτήσει μία ημέρα μαύρη για την ιταλική δημοκρατία και το κράτος δικαίου.» Η σφοδρότατη επίθεση εναντίον του Καβαλιέρε έρχεται από τον Economist και ο αρχηγός της Forza Italia απαντά με μήνυση εις βάρος του βρετανικού περιοδικού.
«Σε κάθε δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της θα ήταν αδιανόητο να διεκδικεί την πρωθυπουργία ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε ξέπλυμα χρήματος, συνεργία σε φόνο, διασυνδέσεις με τη Μαφία, φοροδιαφυγή, διαφθορά πολιτικών, δικαστών και αστυνομίας.
»Όμως, η χώρα είναι η Ιταλία και αυτός είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σχεδόν σίγουρα ο πλουσιότερος πολίτης της» γράφει ο Economist, σε μία πρωτοφανή και δριμεία επίθεση εναντίον του επικεφαλής του ιταλικού κεντροδεξιού συνασπισμού «Οίκος των Ελευθεριών», ο οποίος διατηρεί προβάδισμα έναντι της Ελιάς για τη «μάχη» της 13ης Μαΐου.
«Φίλος της Κόζα Νόστρα;» διερωτάται το βρετανικό περιοδικό και, ενώ αναγνωρίζει ότι πριν από δέκα χρόνια οι Ιταλοί δεν είχαν και πολλούς λόγους να σέβονται το κράτος και τους θεσμούς τους, έρχεται να συμπληρώσει:
«Ακόμη και μετά την επιχείρηση Καθαρά Χέρια στις αρχές της δεκαετίας του 90, η ίδια στάση μη σεβασμού νόμων και θεσμών συνεχίζεται. Και ο κύριος Μπερλουσκόνι, με τη θέρμη του πλανόδιου εμπόρου και την αίσθηση της σκηνοθεσίας που διαθέτει, έπεισε τους Ιταλούς ότι εκπροσωπεί κάτι καινούργιο. Στο θέμα της εντιμότητας δεν υπάρχει απολύτως τίποτα καινούργιο.»
Το άρθρο του έγκυρου βρετανικού περιοδικού προκάλεσε σάλο στην Ιταλία, με την Κεντροαριστερά να ζητά από τον αρχηγό της συντηρητικής Forza Italia απαντήσεις σε ερωτήματα του Economist που περιστρέφονται γύρω από τις οικονομικές του δραστηριότητες. Σύμμαχοι του Μπερλουσκόνι κάλεσαν από την πλευρά τους την Αριστερά να καταγγείλει το επίμαχο άρθρο ως «επίθεση εναντίον ολόκληρης της χώρας».
Μήνυση από τη Fininvest
Η απάντηση του Καβαλιέρε ήλθε άμεσα με την ανακοίνωση της Fininvest ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Economist. Ο επιχειρηματικός όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζει «αισχρές συκοφαντίες» και «προσβολή της αλήθειας και της ευφυΐας» το πολυσέλιδο άρθρο του βρετανικού περιοδικού, και συμπληρώνει σε ανακοίνωσή του:
«Η απάντηση σε μία τόσο βαριά δυσφημιστική συμπεριφορά πρέπει να δοθεί από τα δικαστήρια, στα οποία ο Economist θα κληθεί να καταβάλει αποζημίωση ανάλογη με τη σοβαρότητα της ζημίας που προκάλεσε στην εικόνα της Fininvest και του ιδρυτή της».
Μία σφαίρα από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο για τον Σίλβιο
Φάκελο με παραλήπτη τον «Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ηγέτη της Forza Italia», και περιεχόμενο μία σφαίρα από την εποχή του Α Παγκοσμίου Πολέμου εντόπισαν την Παρασκευή οι ιταλικές Αρχές στο κεντρικό ταχυδρομείο του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο της Ρώμης.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι το σχήμα του φακέλου ήταν κυλινδρικό και η σφαίρα με την ένδειξη «S/207 1917» δεν περιείχε γόμωση. Ο επικεφαλής της ιταλικής Κεντροδεξιάς είχε καταγγείλει την περασμένη εβδομάδα ότι «είναι θύμα μιας εκστρατείας μίσους», κάνοντας λόγο για απειλητικά τηλεφωνήματα και φυλλάδια με το αστέρι των Ερυθρών Ταξιαρχιών, που μιλούν για το θάνατο του ίδιου και των συνεργατών του, και για βανδαλισμούς γραφείων της Forza Italia.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πλήρες ροτέισον από τον Μαρτίνεθ, στην ήττα της Βαλένθια από τη Μπασκόνια, πριν τον «τελικό» με Παναθηναϊκό
- «Στη ζωή πρέπει να μπορείς να κάνεις πλάκα»: Rosalía, Calvin Klein, Euphoria και πιλάτες
- Smartphones: Στα σκαριά η οθόνη του μέλλοντος – Η φημολογία για την πρώτη συσκευή που θα τη χρησιμοποιήσει
- Από την αποδοτικότητα στην αξία: Γιατί το μοντέλο «άνθρωπος x μηχανή» αλλάζει την εργασία
- Ο «δρόμος» της ΑΕΚ στο Champions League – Πότε είναι οι αγώνες
- Τραυματίστηκε o Καρέτσας και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια (vid)



