
Στους 17 ανέρχονται οι απεργοί πείνας που υπέκυψαν στην Τουρκία
Τρεις ακόμη απεργοί πείνας στην Τουρκία έχασαν τη «μάχη» την Κυριακή, ανεβάζοντας στους 17 τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων και συγγενών τους που έχουν υποκύψει διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.
51
Τρεις ακόμη απεργοί πείνας στην Τουρκία έχασαν τη «μάχη» την Κυριακή, ανεβάζοντας στους 17 τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων και συγγενών τους που έχουν υποκύψει διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.
Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση ότι η 24χρονη Σιμπέλ Σουρούτσου -μέλος εκτός νόμου αριστερής οργάνωσης- υπέκυψε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης έπειτα από 130 ημέρες χωρίς τροφή.
Λίγο νωρίτερα, η Σενάι Χανόγκλου, σύζυγος κρατουμένου, πέθανε στην οικία της στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από 160 ημέρες απεργίας πείνας, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση υποστήριξης των φυλακισμένων στην Τουρκία, Ozgur Tayyad.
Το βράδυ της Κυριακής, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ένα ακόμη θύμα προστέθηκε στην ήδη μακρά λίστα των νεκρών απεργών πείνας. Πρόκειται για την 33χρονη Χατιτζέ Γιουρεκλί, η οποία ξεψύχησε σε νοσοκομείο της Αγκυρας. Είχε φυλακιστεί για τη δράση της ως μέλος ακροαριστερής οργάνωσης.
Οι κρατούμενοι -στην πλειονότητά τους μέλη αριστερών οργανώσεων που έχουν κηρυχθεί παράνομες- ξεκίνησαν την απεργία τον περασμένο Οκτώβριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης να τους μεταφέρει στις φυλακές των «λευκών κελιών». Από τις 21 Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 13 κρατούμενοι και τρεις συγγενείς τους.
Τελευταία ενημέρωση: 23:42
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΜΠΕ
- Πικάσο εκατομμυρίων για 100 ευρώ: Στον υπερτυχερό Aρί Χονταρά ο πίνακας – Η αστεία αντίδραση του
- Ζαχαριάδης: Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Λαζαρίδης θα είχε παραιτηθεί – Ώριμες οι συνθήκες για πρόταση δυσπιστίας
- Bring the Spring OFFERS
- Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα ήταν συνειδητός
- Η συμπερίληψη στο επίκεντρο της Δημάρχου Σερρών
- Μαροζάν – Τσιτσιπάς 2-1: Νέος πρόωρος αποκλεισμός…

