
Στους δώδεκα οι νεκροί από την απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές
Ακόμη ένας κρατούμενος σε τουρκική φυλακή άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη ύστερα από πολυήμερη απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική απομόνωσης των κρατουμένων στα «λευκά κελιά».
56
Ακόμη ένας κρατούμενος σε τουρκική φυλακή άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη ύστερα από πολυήμερη απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική απομόνωσης των κρατουμένων στα «λευκά κελιά».
Όπως έγινε γνωστό από ομάδα αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους, ο Εντέρ Τσανιγιλντίζ, 41 χρόνων, μέλος του Κομμουνιστικού Απελευθερωτικού Στρατού των Τούρκων Εργατών, υπέκυψε σε νοσοκομείο της Αγκυρας, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν έστω και την τελευταία στιγμή.
Περισσότεροι από 250 κρατούμενοι, όλοι μέλη ακροαριστερών οργανώσεων, πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και μήνες, καταγγέλλοντας ότι στα νέα κελιά είναι απομονωμένοι από τους συντρόφους τους με συνέπεια τα ατομικά τους δικαιώματα να παραβιάζονται με μεγαλύτερη ευκολία.
Από την απεργία πείνας έχουν πεθάνει συνολικά 12 κρατούμενοι και δύο συγγενείς τους. Οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των απεργών προειδοποιούν ότι είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο να υποκύψουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νησιά Φερόε – Ελλάδα 2-3: «Διπλό», 3Χ3 και άνοδος για την Εθνική Γυναικών (vid)
- WSJ: To μεταπολεμικό σχέδιο της Ευρώπης για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ χωρίς τις ΗΠΑ
- Αεροπορικές: Το σοκ με τα καύσιμα αεροσκαφών λόγω Ιράν επιδεινώνει την κρίση στον κλάδο
- Greek Tourism Faces Uncertainty Amid Geopolitical Tensions
- Παναθηναϊκός: «Μέσα» Ρογκαβόπουλος και Τολιόπουλος ενόψει Έφες
- Τι «μαγειρεύουν» οι Μπίλι Άιλις και Τζέιμς Κάμερον;
