
Οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ ζήτησε ο Μπουλέντ Ετζεβίτ
Eπείγουσα οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ ζήτησε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που διέρχεται η χώρα του.
56
Eπείγουσα οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ ζήτησε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που διέρχεται η χώρα του.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπ.Ετζεβίτ, ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο «πληροφορίες για το οικονομικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε με στόχο να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τζορτζ Ο. Μπους κάλεσε την κυβέρνηση της Αγκυρας να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων.
Το Μ.Σάββατο, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα λιτότητας με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών, την προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων στο τραπεζικό σύστημα και την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
