
Μεταρρυθμίσεις ή αφανισμό προβάλλει για το δημοψήφισμα ο Τζουγκάνοβιτς
Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς δήλωσε ότι στις εκλογές της 22ης Απριλίου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ή την απώλεια του κράτους τους και τον αφανισμό του από τη Σερβία.
34
Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς δήλωσε ότι στις εκλογές της 22ης Απριλίου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ή την απώλεια του κράτους τους και τον αφανισμό του από τη Σερβία.
«Δεν είναι μεγάλο το δίλημμα, η επιλογή είναι μεταξύ της προοπτικής που προσφέρει διαρκή ειρήνη, αρμονία ανάμεσα στις διαφορετικές εθνότητες, μεταρρυθμίσεις και ένταξη στην Ευρώπη ή την απώλεια του κράτους» επισήμανε ο κ. Τζουγκάνοβιτς μιλώντας χθες σε προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS) στο Μοΐκοβατς.
Τόνισε, επίσης, ότι δεν μπορούν πλέον να γίνονται συζητήσεις για ισότιμο Μαυροβούνιο εντός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ή συνομοσπονδία με τη Σερβία, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε για να εξασφαλίσει την ισοτιμία του Μαυροβουνίου εντός της Γιουγκοσλαβίας, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Νιγηρία: Φόβοι για δεκάδες ψαράδες νεκρούς σε αντιτζιχαντιστικούς βομβαρδισμούς του Τσαντ
- Χανταϊός: Βίντεο από τη μεταφορά του έλληνα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου στο νοσοκομείο Αττικόν
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
