Η Virgin Atlantic θα προσφέρει στους επιβάτες πρόσβαση στο Internet
Η Virgin Atlantic θα είναι μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που θα παρέχουν σε όλους τους επιβάτες τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο και αποστολής e-mail κατά τη διάρκεια της πτήσης.
39
Η Virgin Atlantic θα είναι μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που θα παρέχουν σε όλους τους επιβάτες τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο και αποστολής e-mail κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Μετά τη συνεργασία της με την Tenzing Communications, είναι έτοιμη να προσφέρει την υπηρεσία εντός του 2001. Η Tenzing θα εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό στα αεροσκάφη τύπου Boeing 747-200, 747-400 και Airbus A340-300, πριν από το τέλος του έτους. Το κόστος της υπηρεσίας δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο έγινε λόγος για «μερικά δολάρια» ανά μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή για ένα προκαθορισμένο σταθερό ποσό ανά πτήση.
Αντίθετα, η πρόσβαση στο Internet θα είναι δωρεάν, αλλά θα περιορίζεται σε 10 – 20 δικτυακούς τόπους ειδησεογραφικού και αθλητικού περιεχομένου ή σε δικτυακούς τόπους για παιδιά.
Παρά το γεγονός ότι και άλλες αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να προσφέρουν την υπηρεσία, η Virgin θεωρείται η πρώτη που δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με τη θέση που ταξιδεύει ο επιβάτης (επαγγελματική ή τουριστική) και την παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως, όπως αναφέρει το CNN.com.
Η Τenzing συνεργάζεται επίσης με την Cathay Pacific Airways, η οποία θα θέσει την υπηρεσία στη διάθεση των επιβατών το τρίτο τρίμηνο του 2001. Ανάλογες συνεργασίες υπάρχουν και για τις αεροπορικές εταιρείες Singapore Air, Scandinavian Airlines και Air Canada.
Το σύστημα επικοινωνίας που σχεδίασε η εταιρεία Tenzing χρησιμοποιεί το δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας του αεροπλάνου και ένα διακομιστή που βρίσκεται σε αυτό. Η ανανέωση των περιεχομένων του διακομιστή θα γίνεται κάθε είκοσι λεπτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: «Bρέχει» μπόνους ενόψει εκλογών
- Γαλλία: Σύλληψη υπόπτου μετά από κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών
- Το ιδιαίτερο μήνυμα του Λάκη Λαζόπουλου για το 2026 – Η σημαντική απορία, οι ευχές και το… επικό σαρδάμ
- Κινητοποιήσεις: Το αγροτικό κίνημα «φουντώνει» – Ελλάδα, Γαλλία, Βρετανία και… μπλόκα στις Βρυξέλλες
- Ο Δημήτρης Λάλος στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»: «Μπορεί να υπάρχει μίσος αυτή τη στιγμή, είμαστε μια πολύ πολωμένη κοινωνία – Η τέχνη βοηθάει»
- Σαλβίνι: Το Ανώτατο Δικαστήριο τον αθώωσε οριστικά για την υπόθεση Open Arms


