Εγκρίθηκε το πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων
Μεγάλη πολιτική νίκη σημείωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ο. Μπους, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος φορολογικών περικοπών που είχε ανακοινώσει η κυβέρνησή του.
74
Μεγάλη πολιτική νίκη σημείωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ο. Μπους, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος φορολογικών περικοπών που είχε ανακοινώσει η κυβέρνησή του.
Με 230 ψήφους υπέρ και 198 κατά, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε περικοπές φόρων ύψους 958 δισ. δολαρίων (349, 9 τρισ. δρχ.) για τα επόμενα δέκα έτη, που αποτελούν το κυριότερο τμήμα του προγράμματος που είχε εξαγγείλει κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο Τζορτζ Ο. Μπους.
Στην πλειοψηφία των 220 Ρεπουμπλικάνων της Βουλής προστέθηκαν επιπλέον δέκα Δημοκρατικοί, προκειμένου να περάσει το μέτρο, το οποίο έγινε αποδεκτό, αφού προηγουμένως απορρίφθηκε εναλλακτική πρόταση που προωθούσε το αντίπαλο στρατόπεδο.
Το πρόγραμμα των φορολογικών περικοπών πρόκειται να αντιμετωπίσει πιο σθεναρή αντίδραση κατά την κατάθεσή του προς ψήφιση στη Γερουσία, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει πριν από το καλοκαίρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης Betsson – Νεπτούνας 83-64: Συνέτριψε τους Λιθουανούς και πάει για «τελικό» πρόκρισης στη Ρουμανία
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Η σύζυγος του Γούντι Άλεν επιτίθεται στο MeToo και σε 15χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης – «Αηδιαστική»
- Η σύγχρονη κιβωτός του Νώε: Το μυστηριώδες «θησαυροφυλάκιο» που επιδιώκει να διατηρήσει τη ζωή στον πλανήτη
- Άρης: Στο Μεξικό για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Χουάρες ο Μόντσου
- Ίλιον: Τροχαίο με ανατροπή ταξί – Ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα στη μέση του δρόμου
- Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε είναι εδώ ξανά…


