
Υπογράφεται το απόγευμα της Δευτέρας από τους «15»
Σε μία ειδική τελετή το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπογράψουν τη Συνθήκη της Νίκαιας. Παρόντες θα είναι επίσης ο Σουηδός πρωθυπουργός Γκέραν Πέρσον, ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο Γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν.
38
Σε μία ειδική τελετή το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπογράψουν τη Συνθήκη της Νίκαιας. Παρόντες θα είναι επίσης ο Σουηδός πρωθυπουργός Γκέραν Πέρσον, ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο Γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στη γαλλική πόλη (7 – 11 Δεκεμβρίου), οι αρχηγοί των κρατών – μελών της ΕΕ και οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν, ύστερα από μαραθώνιες συνομιλίες, στο κείμενο της νέας συνθήκης.
Η Συνθήκη της Νίκαιας προβλέπει τη διεύρυνση της ΕΕ και διατυπώνει τους κανόνες για την κατανομή της εξουσίας και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε μία Ένωση με 27 μέλη.
Η νέα συνθήκη, αφού υπογραφεί σήμερα από τους «15», θα τεθεί σε ισχύ μετά την έγκρισή της από όλα τα εθνικά Κοινοβούλια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Βιολάντα»: Στον ανακριτή σήμερα ο διευθυντής του εργοστασίου – Ποιο είναι το κατηγορητήριο
- Χανταϊός: Μία Γαλλίδα το νέο κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Hondius – Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των επιβατών
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες


