
Αναγκαία η προώθηση του σερβικού σχεδίου ειρήνης
Ψήφισμα για την κατάσταση στη νότια Σερβία ενέκρινε την Πέμπτη η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και καλούν τους Αλβανούς αντάρτες να ανταποκριθούν θετικά στο ειρηνευτικό σχέδιο των Σέρβων.
30
Ψήφισμα για την κατάσταση στη νότια Σερβία ενέκρινε την Πέμπτη η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και καλούν τους Αλβανούς αντάρτες να ανταποκριθούν θετικά στο ειρηνευτικό σχέδιο των Σέρβων.
Οι εισηγητές καταγγέλλουν τις πρόσφατες προκλήσεις των Αλβανών ανταρτών τόσο στο Νότο της Σερβίας όσο και στο Κοσσυφοπέδιο, και ζητούν από τα μέλη του UCPMB να ανταποκριθούν θετικά στο σχέδιο ειρήνης που έχει εκπονήσει το Βελιγράδι.
Επίσης, καλούν την KFOR να ενισχύσει τις περιπολίες της στη ζώνη ασφαλείας που χωρίζει τη Σερβία από το Κόσοβο και ζητούν από την ΕΕ να προχωρήσει στην άμεση παροχή της οικονομικής βοήθειας που έχει εγκρίνει για τους δοκιμαζόμενους δήμους της νότιας Σερβίας. Τέλος, επισημαίνουν ότι η λύση που θα προκριθεί πρέπει να βασίζεται στην αρχή της διατήρησης των σημερινών συνόρων.
Το ψήφισμα κατέθεσε ομάδα τεσσάρων Σοσιαλιστών, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σουλαδάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανταϊός: Μία Γαλλίδα το νέο κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Hondius – Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των επιβατών
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
- Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του ξύλινου παταριού στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης


