
Υψηλά κέρδη ανακοίνωσε η PepsiCo για το δ τρίμηνο του 2000
Κέρδη της τάξεως του 15% ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2000 ο αμερικανικός κολοσσός στον τομέα των αναψυκτικών και των σνακς PepsiCo, ενώ αισιόδοξες προβλέψεις εξέφρασε και για την κερδοφορία του τρέχοντος έτους.
74
Κέρδη της τάξεως του 15% ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2000 ο αμερικανικός κολοσσός στον τομέα των αναψυκτικών και των σνακς PepsiCo, ενώ αισιόδοξες προβλέψεις εξέφρασε και για την κερδοφορία του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, τα συνολικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν το τελευταίο τρίμηνο του 2000 σε 567 εκατομμύρια δολάρια (206 δισ. δρχ.), έναντι 494 εκατ. δολαρίων (179 δισ. δρχ.) ένα χρόνο νωρίτερα.
Στελέχη της επιχείρησης επισήμαναν ότι το 2000 ήταν ένα από τα καλύτερα έτη στην πρόσφατη ιστορία της Pepsi. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρότζερ Ενρίκο, χαρακτήρισε τα επιτυχή οικονομικά αποτελέσματα «ασύγκριτα» σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων.
Η PepsiCo εξαγόρασε πρόσφατα τη μεγάλη εταιρεία δημητριακών και αθλητικών αναψυκτικών Quaker Oats, αλλά τα οικονομικά στοιχεία της κίνησης αυτής δεν περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη εξαγορά αναμένεται να επιφέρει κέρδη στην εταιρεία λόγω του αθλητικού αναψυκτικού Gatorade, το οποίο πέρασε στα χέρια της ΡepsiCo με την απόκτηση της Quaker.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αυξημένα κέρδη στα προϊόντα της Frito-Lay τόσο στην αγορά της Β.Αμερικής όσο και διεθνώς, γεγονός στο οποίο συνέβαλε η διάθεση νέων προϊόντων και γεύσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
- Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Χεράτα» και… πέτσινα πτυχία
