55

Τη συνεργασία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, με στόχο τη δημιουργία μιας Τεχνόπολης Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Αναστάσιος Τζίκας, έχει ήδη συσταθεί εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών, η οποία θα αναλάβει τη δημιουργία της Tεχνόπολης.


Ο κ. Τσοχατζόπουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της πληροφορικής στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στη συμφωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Χριστοδουλάκη, η οποία προβλέπει τη διάθεση του 1% των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την πρωτοβουλία του συνδέσμου, καθώς -όπως τόνισε- με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα να διαπιστωθεί ο καθοριστικός ρόλος της τεχνολογίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη συμβολή των εταιρειών πληροφορικής στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ιδιαίτερα στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Όταν ρωτήθηκε σε ποιους -κατά την άποψή του- αναφερόταν ο πρωθυπουργός όταν μίλησε στην Κρήτη για «κουρασμένα παλικάρια», ο Α.Τσοχατζόπουλος παρέπεμψε στον Κώστα Σημίτη για διευκρινίσεις.

ΜΠΕ