Το Flash δεν διευκολύνει τη διασπορά ιών
H Μacromedia διέψευσε τη Δευτέρα δημοσίευμα σε δικτυακό τόπο που υποστήριζε ότι το δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας και αναπαραγωγής πολυμέσων Flash επιτρέπει τη διασπορά ιών σε υπολογιστές χρηστών του Διαδικτύου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η εταιρεία ύστερα από δοκιμές που πραγματοποίησε στα εργαστήριά της.
73
H Μacromedia διέψευσε τη Δευτέρα δημοσίευμα σε δικτυακό τόπο που υποστήριζε ότι το δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας και αναπαραγωγής πολυμέσων Flash επιτρέπει τη διασπορά ιών σε υπολογιστές χρηστών του Διαδικτύου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η εταιρεία ύστερα από δοκιμές που πραγματοποίησε στα εργαστήριά της.
Η αναστάτωση προέκυψε έπειτα από μήνυμα που δημοσίευσε ένας κατασκευαστής λογισμικού στο δικτυακό τόπο Securityfocus.com, με το οποίο υποστήριζε ότι το Flash κάνει δυνατή την αποστολή «κακόβουλου» προγράμματος σε υπολογιστές χρηστών του Διαδικτύου.
Οι υπεύθυνοι της Macromedia ήταν κατηγορηματικοί. Παραδέχτηκαν ότι με τη βοήθεια του Flash είναι δυνατόν να δημιουργηθεί αρχείο ταινίας τύπου Flash που μπορεί εσκεμμένα να «μπλοκάρει» το πρόγραμμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή και διασπορά ιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
- Τραγωδία στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο «μετροπόντικας» της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Πολιτικός σεισμός μετά τις νέες δικογραφίες για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης
- Ειδική έρευνα από το ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και τη μη συμμετοχή του στους αγώνες των Μπακς
- Η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου
- Τι είναι η σεισμική τράπεζα που θα εγκατασταθεί στη Σαντορίνη
- OnlyFans: Τι θα κάνει μια φιλάνθρωπος μητέρα τεσσάρων παιδιών με την «πορνομηχανή» των 7 δισ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442