74

Το χρονοδιάγραμμα της δεύτερης φάσης απελευθέρωσης της αγοράς τηλεπικοινωνιών παρουσίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Μανώλης Γιακουμάκης, κατά την ομιλία του την Τρίτη στην εκδήλωση «Επικοινωνία χωρίς όρια για την Ελλάδα», υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Όπως αναφέρει η Ημερησία την Τετάρτη, ο κ. Γιακουμάκης δήλωσε ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (UMTS) θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2001, ενώ τον Οκτώβριο του 2002 θα αρχίσει η διαδικασία νέας αριθμοδότησης.


Ο αριθμός των εταιρειών που θα παρέχουν υπηρεσίες UMTS εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις τέσσερις, ενώ η επιλογή τους θα γίνει μέσω διαγωνισμού που θα διενεργήσει η ΕΕΤΤ. Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί και τέταρτη άδεια κινητής τηλεφωνίας μαζί με τις άδειες UMTS.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ