Η Intel είχε σχεδιάσει διαφορετικά τον πρωταρχικό Pentium 4
H Intel έδωσε στην κυκλοφορία μία τροποποιημένη έκδοση του νέου της επεξεργαστή Pentium 4 και όχι την έκδοση που είχε σχεδιάσει αρχικά. Οι μηχανικοί της εταιρείας άλλαξαν μερικά κεντρικά χαρακτηριστικά προκειμένου να κάνουν το τσιπ πιο οικονομικό, όπως μετέδωσε το Techweb.
65
H Intel έδωσε στην κυκλοφορία μία τροποποιημένη έκδοση του νέου της επεξεργαστή Pentium 4 και όχι την έκδοση που είχε σχεδιάσει αρχικά. Οι μηχανικοί της εταιρείας άλλαξαν μερικά κεντρικά χαρακτηριστικά προκειμένου να κάνουν το τσιπ πιο οικονομικό, όπως μετέδωσε το Techweb.
Συγκεκριμένα, στην αρχική εκδοχή είχαν προβλεφθεί ενσωματωμένη λανθάνουσα μνήμη τρίτου επιπέδου 1MB, δύο μονάδες κινητής υποδιαστολής (FPU) και μεγαλύτερο ΕΤC (execution trace cache), μία νέα τεχνολογία που εφάρμοσε η Intel στους Pentium 4.
Για λόγους οικονομίας αλλά και επειδή το τσιπ είχε αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα μεγάλο και δύσχρηστο με την προσθήκη των επιπλέον μερών, τα οποία θα βελτίωναν όμως τις επιδόσεις του, η εταιρεία πήρε την απόφαση να το απλοποιήσει. Σημειωτέον ότι στο πρωταρχικό τσιπ η υψηλή κατανάλωση ενέργειας και η αρχιτεκτονική πολυπλοκότητα προκαλούσαν επιπλέον προβλήματα.
Οι απλοποιήσεις που εισήγαγε η Intel έκαναν πιο εύκολη την κατασκευή του τσιπ, αλλά περιόρισαν κάπως τις επιδόσεις του, που θα είχαν σημαντικά ωφεληθεί τόσο από την τριτεύουσα λανθάνουσα μνήμη όσο και από τις επιπλέον FPU.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το πικρό χαμόγελο των αξολότλ: Θεότητα Αζτέκων, megastar στα social media, μασκότ στο Μουντιάλ, υπό εξαφάνιση στη φύση
- Βρέθηκαν τα προσωπικά δεδομένα σας στο Dark Web; – Τι να κάνετε
- Ριφάτ αλ Άσαντ: Πέθανε ο αδερφός του πρώην προέδρου της Συρίας – Γνωστός ως «Χαπάπης της Χάμα»
- Παρωδία το σεμινάριο των διαιτητών της Super League
- LIVE: Καραμπάγκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- LIVE: Γαλατασαράι – Ατλέτικο Μαδρίτης
