Το Συμβούλιο της Ευρώπης προτείνει μέτρα για την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος
Προτάσεις για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος ετοιμάζεται να κοινοποιήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης στα κράτη - μέλη της ΕΕ, προκειμένου να παρακολουθούν από κοινού και να αντιδρούν άμεσα σε εγκλήματα που διαπράττονται στο Διαδίκτυο.
73
Προτάσεις για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος ετοιμάζεται να κοινοποιήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης στα κράτη – μέλη της ΕΕ, προκειμένου να παρακολουθούν από κοινού και να αντιδρούν άμεσα σε εγκλήματα που διαπράττονται στο Διαδίκτυο.
Οι προτάσεις αυτές του Συμβουλίου (που αναμένεται να γίνουν γνωστές στις 21 Δεκεμβρίου) ουσιαστικά παροτρύνουν τα κράτη – μέλη να θεσπίσουν ειδική νομοθεσία που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις στενότερης συνεργασίας των αστυνομικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι η πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος και ο καθησυχασμός των καταναλωτών και των επιχειρήσεων εκείνων που διστάζουν μέχρι σήμερα να αξιοποιήσουν το Διαδίκτυο.
Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης κοινοποίησε στα τέλη Νοεμβρίου την ανανεωμένη έκδοση της συνθήκης κατά του κυβερνοεγκλήματος, την οποία θα θέσει προς έγκριση στο αρμόδιο νομοθετικό σώμα του Συμβουλίου τον Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απάτη με κρυπτονομίσματα: Τον δρόμο για την φυλακή πήραν δύο άτομα – Τρία αφέθηκαν ελεύθερα
- Αποκαλύψεις Marca για το φλερτ Euroleague-ΠΑΟΚ με τρελά λεφτά
- Ο αλγόριθμος μίλησε: Ιδού οι πιθανότητες να μείνει ο Παναθηναϊκός εκτός 10άδας στην Euroleague
- ΕΕ: Ο πόλεμος έφερε «πόλεμο» μεταξύ Κόστα και φον ντερ Λάιεν
- Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο αστυνομικός που είχε ενημερωθεί καθυστερημένα από το Νοσοκομείο ότι έπασχε από καρκίνο
- ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα για τους τραυματίες ενόψει Λεβαδειακού


