Ιντερνετικά Χριστούγεννα στο Ομπερχάμπαχ
Οι κάτοικοι του χωριού Ομπερχάμπαχ στη Γερμανία θα περάσουν φέτος αξέχαστα Χριστούγεννα, αφού όλοι τους θα αποκτήσουν υπολογιστές και πρόσβαση στο Διαδίκτυο δωρεάν, καθώς η γερμανική κυβέρνηση διάλεξε το χωριό τους για να ιδρύσει εκεί την πρώτη «ιντερνετική κοινότητα».
65
Οι κάτοικοι του χωριού Ομπερχάμπαχ στη Γερμανία θα περάσουν φέτος αξέχαστα Χριστούγεννα, αφού όλοι τους θα αποκτήσουν υπολογιστές και πρόσβαση στο Διαδίκτυο δωρεάν, καθώς η γερμανική κυβέρνηση διάλεξε το χωριό τους για να ιδρύσει εκεί την πρώτη «ιντερνετική κοινότητα».
Σκοπός του πιλοτικού προγράμματος στο Ομπερχάμπαχ είναι να μελετηθούν η επίδραση που μπορεί να έχει το Διαδίκτυο σε απομονωμένους ηλικιωμένους και το εάν μπορεί να τους βοηθήσει να επανενταχθούν στη ζωή της κοινότητας.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του προγράμματος, οι 279 κάτοικοι του χωριού αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα εκείνου του τμήματος του γερμανικού πληθυσμού που δεν έχει ακόμα επωφεληθεί με κανέναν τρόπο από τις υπηρεσίες που μπορούν να παρασχεθούν on-line.
Ο Ντιρκ Σμιτ, εκπρόσωπος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού BIR Inform που οργανώνει το πρόγραμμα, δήλωσε ότι αφορά κατά κύριο λόγο σε άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν με κανέναν τρόπο πρόσβαση στο Internet και «φοβούνται» τη νέα τεχνολογία.
Όπως μετέδωσε το IDG.net, με τη βοήθεια της Deutsche Telekom και της Deutsche Post οι κάτοικοι του χωριού θα έχουν πρόσβαση σε διάφορες on-line υπηρεσίες. Θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, τις αγορές τους και τις υποθέσεις που σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες μέσω του Internet.
Είναι πάντως αρκετά δύσκολο να διδαχθούν οι ηλικιωμένοι τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, σχολίασε ο Σμιτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της

