«Όχι» στην πυρηνική ενέργεια από τον επικεφαλής του ΟΗΕ για περιβαλλοντικά θέματα
Χάγη:Την έντονη διαφωνία του στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας ως μέτρου αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου εξέφρασε την Τρίτη ο επικεφαλής των περιβαλλοντικών προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών, Κλάους Τόπφερ, στο πλαίσιο της διάσκεψης της Χάγης για την κλιματική αλλαγή.
Χάγη:Την έντονη διαφωνία του στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας ως μέτρου αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου εξέφρασε την Τρίτη ο επικεφαλής των περιβαλλοντικών προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών, Κλάους Τόπφερ, στο πλαίσιο της διάσκεψης της Χάγης για την κλιματική αλλαγή.
Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν προγράμματα χρήσης της πυρηνικής ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες, στοχεύοντας στην αντικατάσταση των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιούν λιγνίτη ή άλλο καύσιμο υλικό, το οποίο εκπέμπει στην ατμόσφαιρα διοξείδιο του άνθρακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Μολονότι ο Κλάους Τόπφερ δεν συμμετέχει ως επίσημος εκπρόσωπος στη διάσκεψη, η άποψή του έχει ιδιαίτερη σημασία στην τελική λήψη των αποφάσεων. Αυτός και πολλοί άλλοι περιβαλλοντολόγοι αντιδρούν στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας και επισημαίνουν τις αρνητικές της επιπτώσεις, όπως τα πυρηνικά απόβλητα και το μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας. Επίσης, προτείνουν τη χρήση «καθαρών» πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική, καθώς και την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον πληθυσμό των αναπτυσσόμενων χωρών, προσβλέποντας στην περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση.
Πηγή: Reuters
health.in.gr
- «Τους περιμένουμε»: Έτοιμο το Ιράν για πιθανή χερσαία εισβολή των ΗΠΑ – «Δεν θα κλείσουμε τα Στενά του Ορμούζ»
- Φάμελλος για την απώλεια του Άλκη Ρήγου: Ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε σύντροφο
- Ο Άλκης Ρήγος και το βαθύ αποτύπωμά του στο πανεπιστήμιο και το κίνημα
- Ιράν: Η καταστροφή δεν είναι πολιτική επιτυχία – Ο πόλεμος των ΗΠΑ χωρίς στρατηγική τέλους του παιχνιδιού
- Και η Φινλανδία στον χορό των πυρηνικών – Θα άρει πλήρως την απαγόρευση εγκατάστασής τους στο έδαφός της
- Η ΔΕΑΒ έσωσε την ΑΕΚ (και όχι μόνο) από την… ΔΕΑΒ!

