62

Κάτω από τις 3.340 μονάδες κατρακύλησε τη Δευτέρα ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ έτους. Κατέγραψε σημαντικότατες απώλειες της τάξης του 2,16% και διαμορφώθηκε στις 3.338,02 μονάδες έχοντας φτάσει στη διάρκεια της συνεδρίασης μέχρι και τις 3.324,30 μονάδες. Απογοήτευσε όμως και ο όγκος των συναλλαγών, που δεν ξεπέρασε τα 50,4 δισ. δρχ.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε σήμερα ο κλάδος των Κατασκευαστικών, ο οποίος υποχώρησε κατά 4,42%, ακολουθούμενος από τους δείκτες των Leasing (-3,98%) και των Συμμετοχών (-3,02%). Mεγάλες απώλειες κατέγραψαν, επίσης, οι Διάφορες – Εμπορικές επιχειρήσεις (-2,40%) και η Παράλληλη Αγορά (-2,24%), ενώ στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκαν και πάλι οι Τράπεζες, με αποτέλεσμα ο επιμέρους δείκτης να υποχωρήσει κατά 2,13%.


Καθοδική πορεία ακολούθησαν, επίσης, οι δείκτες των Βιομηχανιών (-2,16%), των Ασφαλειών (-1,36%) και των εταιρειών Επενδύσεων (-1,76%).


Κατά 1,92% υποχώρησε ο δείκτης FTSE/ASE 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κατά 2,60% ο FTSE/ASE MID 40 της μεσαίας.


Τέλος, από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν σήμερα στο ΧΑΑ η συντριπτική πλειονότητα των 310 υποχώρησε, 31 έκλεισαν με κέρδη, ενώ 38 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ