
Επανεγγράψιμο CD τριπλής χωρητικότητας και ταχύτητας υπόσχονται η TDK και η Calimetrics
Τη δημιουργία τεχνολογικής συμμαχίας για την κατασκευή ενός καινούργιου οδηγού επανεγγραφής οπτικών δίσκων, ο οποίος θα έχει τριπλάσια χωρητικότητα και ταχύτητα εγγραφής από ό,τι τα συμβατικά CD-R/RW, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι εταιρείες TDK και Calimetrics. Στη συμμαχία θα συπεριληφθούν οι εταιρείες Mitsubishi Chemical Corp. και Shinano Kenshi Co.
60
Τη δημιουργία τεχνολογικής συμμαχίας για την κατασκευή ενός καινούργιου οδηγού επανεγγραφής οπτικών δίσκων, ο οποίος θα έχει τριπλάσια χωρητικότητα και ταχύτητα εγγραφής από ό,τι τα συμβατικά CD-R/RW, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι εταιρείες TDK και Calimetrics. Στη συμμαχία θα συπεριληφθούν οι εταιρείες Mitsubishi Chemical Corp. και Shinano Kenshi Co.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο Yahoo News, το νέο φορμά οπτικού δίσκου θα βασίζεται στην τεχνολογία Εγγραφής Πολλαπλών Επιπέδων (Multilevel Recording) της Calimetrics. Ο οδηγός CD-R/RW που θα ενσωματώνει την τεχνολογία της Callimetrics θα μπορεί να αποθηκεύει μέχρι 2GB δεδομένων με ταχύτητα 36Χ σε ειδικά διαμορφωμένους κενούς δίσκους τεχνολογίας Μultilevel. Ο νέος οδηγός θα μπορεί να γράφει και σε συμβατικά CD χωρητικότητας 700ΜΒ με ταχύτητα 12Χ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της TDK, Κούνι Ματσούι, η τεχνολογία Εγγραφής Πολλαπλών Επιπέδων δεν φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τους οδηγούς εγγραφής DVD. Αντίθετα, η εν λόγω τεχνολογία θα προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες για CD μεγαλύτερης χωρητικότητας για όσο χρονικό διάστημα οι οδηγοί επανεγγράψιμων DVD παραμένουν απρόσιτοι στο ευρύ κοινό. Ο Ματσούι ανέφερε μάλιστα ότι η τεχνολογία της Calimetrics μπορεί κάλλιστα να ενσωματωθεί μελλοντικά και σε οδηγούς DVD, οδηγώντας σε υψηλότερες επιδόσεις.
Ο πρόεδρος της TDK υποσχέθηκε, πάντως, ότι η τιμή του νέου οδηγού δε θα υπερβαίνει κατά πολύ την τιμή των συμβατικών οδηγώνCD-R/RW.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουδωνής κατά Μητσοτάκη: Εισηγείται μεγαλύτερο ανταγωνισμό του ρουσφετιού – Αγαπημένο του χόμπι η συνταγματική φακιρική
- Βεζένκοφ: «Η κατάκτηση της Euroleague είναι ο μεγάλος μας στόχος»
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης είναι το «βαθύ κράτος» του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα
- Πέθανε σε ηλικία 48 ετών ο γιος της Θεανώς Φωτίου, Βασίλης Ρίζος
- Η Τζίτζι Χαντίντ τοποθετείται για όσα αναφέρονται για αυτήν στα αρχεία Έπσταϊν
- Τσουκαλάς: Το μόνο ασυμβίβαστο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι αυτό μεταξύ Μητσοτάκη και δημοσίου συμφέροντος

