Η Κίνα εκτόξευσε τον πρώτο της δορυφόρο πλοήγησης
Τη στιγμή που η προσοχή όλου του κόσμου ήταν στραμμένη στην ιστορική αποστολή Expedition 1 για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η Κίνα πραγματοποίησε την εκτόξευση του πρώτου της δορυφόρου πλοήγησης και παγκόσμιου εντοπισμού θέσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua την Τρίτη.
65
Τη στιγμή που η προσοχή όλου του κόσμου ήταν στραμμένη στην ιστορική αποστολή Expedition 1 για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η Κίνα πραγματοποίησε την εκτόξευση του πρώτου της δορυφόρου πλοήγησης και παγκόσμιου εντοπισμού θέσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua την Τρίτη.
Ο δορυφόρος που ονομάζεται Beidou Navigation Test Satellite-1 (BNTS-1) κατασκευάστηκε από τον China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) και ετέθη σε τροχιά από τον πύραυλο Long March-3A. Το πρακτορείο δεν μετέδωσε, ωστόσο, λεπτομέρειες για τις παραμέτρους της τροχιάς του νέου δορυφόρου.
Το σύστημα πλοήγησης που θα υποστηρίζεται από τον BNTS-1 είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες και θα αξιοποιηθεί κυρίως στη ναυσιπλοΐα, σε αυτοκινητόδρομους και σε σιδηροδρομικά δίκτυα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του CASC.
Η εκτόξευση σήμανε, επίσης, την 63η επιτυχημένη πτήση πυραύλου τύπου Long March και, επιπλέον, αποδεικνύει ότι η Κίνα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη του δικού της συστήματος παγκόσμιου εντοπισμού (GPS), σύμφωνα με το Spacedaily.com.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και Πρωτοχρονιά με χιόνια – Τι λένε οι μετεωρολόγοι
- Οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα για τους ευρωπαϊκούς κανόνες στο Διαδίκτυο
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Απόψε στις 21.00 στο MEGA
- Πηγές ΠΑΣΟΚ – Εξεταστική: Γιατί δεν δίνουν τα συμπληρωματικά στοιχεία για την πληρωμή των δεσμευμένων ΑΦΜ;
- Ξεκίνησε η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ για τον Κώδικα
- ΣΥΡΙΖΑ για το μπάχαλο με τις πληρωμές αγροτών: Άλλο ένα φιάσκο, άλλος ένας εμπαιγμός



