H Via ετοιμάζει τσίπσετ για να συνδέσει τον Pentium 4 με μνήμη DDR
Η Via Technologies ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα κατασκευάσει ένα τσίπσετ που θα επιτρέπει τη σύνδεση του επεξεργαστή Pentium 4 της Intel, που προσεχώς κυκλοφορεί, με μνήμη DDR (Double Data Rate) SDRAM, μολονότι δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές αν η εταιρεία έχει την εξουσιοδότηση της Intel.
65
Η Via Technologies ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα κατασκευάσει ένα τσίπσετ που θα επιτρέπει τη σύνδεση του επεξεργαστή Pentium 4 της Intel, που προσεχώς κυκλοφορεί, με μνήμη DDR (Double Data Rate) SDRAM, μολονότι δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές αν η εταιρεία έχει την εξουσιοδότηση της Intel.
Εκπρόσωπος της Via ανακοίνωσε πως το τσίπσετ, που θα ονομάζεται PX266, θα διατεθεί στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2001. Η ίδια η Intel έχει συνδυάσει τον Pentium 4 καταρχήν με το τσίπσετ Tehama 850, το οποίο όμως υποστηρίζει μνήμη τύπου Rambus, η οποία είναι πιο ακριβή. Εκπρόσωπος της Intel αρνήθηκε, πάντως, να σχολιάσει τη στρατηγική της Via, όπως μετέδωσε το CNet.
Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα της Intel, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, η εταιρεία μάλλον θα περιορίσει το ρόλο της μνήμης Rambus στα μελλοντικά της συστήματα και θα υιοθετήσει την DDR SDRAM στους περισσότερους υπολογιστές γραφείου.
Αναλυτές πιστεύουν, ωστόσο, ότι, όσο καθυστερεί η υποστήριξη της DDR SDRAM από την Intel, θα δυσχεραίνεται η ευρεία αποδοχή του Pentium 4 από τους αγοραστές. Η ΑΜD ήδη υποστηρίζει τη μνήμη DDR με το νέο της τσίπσετ 760, το οποίο, σε συνδυασμό με το βελτιωμένο Athlon, αναμένεται να έχει πολύ υψηλές επιδόσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνεχίζει να επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό ο Μητσοτάκης – Δηλώνει αισιόδοξος ότι οι αγρότες θα απομακρυνθούν από τα μπλόκα
- Ετοιμάζεται για ιστορική επέκταση το NBA – Ποιες πόλεις είναι στην πρώτη γραμμή…
- Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και Πρωτοχρονιά με χιόνια – Τι λένε οι μετεωρολόγοι
- Οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα για τους ευρωπαϊκούς κανόνες στο Διαδίκτυο
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Απόψε στις 21.00 στο MEGA
- Πηγές ΠΑΣΟΚ – Εξεταστική: Γιατί δεν δίνουν τα συμπληρωματικά στοιχεία για την πληρωμή των δεσμευμένων ΑΦΜ;



