
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ακτή του ΕλεφαντοστούΑνακαλύφθηκε ομαδικός τάφος
Με το φόβο της αναζωπύρωσης των φυλετικών και θρησκευτικών συγκρούσεων ζουν οι κάτοικοι της Ακτής του Ελαφαντοστού, που πέρασαν την Παρασκευή μία σχετικά ήρεμη νύχτα. Την ανησυχία τους για νέα επεισόδια βίας ενέτεινε η ανακάλυψη ενός ομαδικού τάφου με δεκάδες νεκρούς στα περίχωρα της πόλης Αμπιτζάν.
62
Με το φόβο της αναζωπύρωσης των φυλετικών και θρησκευτικών συγκρούσεων ζουν οι κάτοικοι της Ακτής του Ελαφαντοστού, που πέρασαν την Παρασκευή μία σχετικά ήρεμη νύχτα. Την ανησυχία τους για νέα επεισόδια βίας ενέτεινε η ανακάλυψη ενός ομαδικού τάφου με δεκάδες νεκρούς στα περίχωρα της πόλης Αμπιτζάν.
Οι ταραχές των προηγούμενων ημερών, που μετέτρεψαν σε κόλαση την αφρικανική χώρα, ξέσπασαν όταν ο σοσιαλιστής Λοράν Γκμπάμπο αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας ύστερα από εκλογές στις οποίες σημειώθηκε εκταταμένη νοθεία.
Οι στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον στρατηγό Γκουέι αλλά και οι οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού Αλασάν Ουαταρά εξεγέρθηκαν και άρχισαν να συγκρούονται με τους οπαδούς του Γκμπάμπο.
Η χθεσινή νύχτα κύλησε ήρεμα σε γενικές γραμμές, με τους υποστηρικτές των αντιμαχόμενων πλευρών να αγρυπνούν στα οδοφράγματα με τα ρόπαλα ανά χείρας. Είχε διαταχθεί συσκότιση από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, ενώ η αστυνομία και η χωροφυλακή πραγματοποιούσαν διαρκείς περιπολίες καλώντας τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Η τεταμένη κατάσταση κυριαρχεί μία ημέρα μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, στην οποία κυριαρχεί το κόμμα του Γκμπάμπο, το Λαϊκό Μέτωπο.
Στις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ακτή του Ελεφαντοστού έρχεται να προστεθεί και η ανακάλυψη ενός ομαδικού τάφου με δεκάδες πτώματα σε δάσος έξω από το Αμπιτζάν.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Εμίλ Μπόγκα Ντούντου, που μετέβη στην περιοχή, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Τα θύματα προέρχονταν από τον κυρίως μουσουλμανικό Βορρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Πόλεμος στην εστίαση
- «Αλυσίδα» τα μεγάλα λάθη μόνο κατά του Ολυμπιακού από τους ξένους διαιτητές στα πλέι οφ της Super League
- Θεσσαλονίκη: Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Μπρέσια – Ολυμπιακός 16-17: Θρίαμβος του Θρύλου που επέστρεψε στο Final Four του Champions League!
- Διπλωματικό πόκερ: Γιατί ο Σι Τζινπίνγκ δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη στον Τραμπ για τη Μέση Ανατολή
- Λαζόπουλος για υποκλοπές: Αν υπήρχε γιατρός να εξετάζει πολιτικές ασθένειες, θα έλεγε ότι η Δημοκρατία έχει πάψει να λειτουργεί

