Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης του εργατικού κόστους στις ΗΠΑ
Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους υποχώρησε ο ρυθμός αύξησης του εργατικού κόστους στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο του έτους, αποκλιμακώνοντας έτσι τις πιέσεις στο κόστος των επιχειρήσεων και στις τιμές καταναλωτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη.
27
Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους υποχώρησε ο ρυθμός αύξησης του εργατικού κόστους στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο του έτους, αποκλιμακώνοντας έτσι τις πιέσεις στο κόστος των επιχειρήσεων και στις τιμές καταναλωτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη.
Ο δείκτης κόστους απασχόλησης (που δείχνει τα έξοδα των επιχειρήσεων για μισθούς) αυξήθηκε κατά 0,9% το τρίτο τρίμηνο του έτους έναντι αύξησης 1% στο δεύτερο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση το εργατικό κόστος ενισχύθηκε κατά 4,3% έναντι 4,4% στο δεύτερο τρίμηνο, που ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από το δεύτερο τρίμηνο του 1991.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένει τα στοιχεία για την παραγωγικότητα και το ωριαίο εργατικό κόστος, που θα δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για τις προοπτικές του πληθωρισμού.
Παρά τη σημαντική ενίσχυση που σημειώνουν οι μισθοί των Αμερικανών εργαζομένων, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για την αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς αντισταθμίζoνται από τη ραγδαία άνοδο της παραγωγικότητας που έχουν προκαλέσει η εισαγωγή της πληροφορικής στην παραγωγική διαδικασία, οι εταιρικές αναδιαρθρώσεις, η απορρύθμιση των αγορών και η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου.
Πηγή: Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Γαλλία: Το 84% των Γάλλων θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη
- Νταβός: Ο Θοδωρής Κυριακού στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ – Οι προσκεκλημένοι από τη χώρα μας
- Γροιλανδία: Δόθηκαν στους κατοίκους «οδηγίες αντιμετώπισης κρίσης», ενώ ο Τραμπ λέει ότι το νησί είναι των ΗΠΑ
- «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» τραγούδησαν στην Σάκκαρη οι Ελληνες της Μελβούρνης
- Γερμανία: Η ένταξη στην τρέχουσα μορφή του «Συμβουλίου Ειρήνης» δεν είναι εφικτή, λέει η κυβέρνηση σε υπηρεσιακό έγγραφο
- Οι πρώτες πινελιές της ανθρωπότητας: Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη τέχνη σπηλαίων στην Ινδονησία


