Τσιπ φορητών για κάθε γούστο σχεδιάζει η Intel
Η Intel προσπαθεί να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς φορητών υπολογιστών και προετοιμάζει διάφορους επεξεργαστές τόσο Pentium III όσο και Celeron, οι οποίοι όμως, όπως και ο αναμενόμενος φορητός Athlon της ΑΜD, θα εμφανιστούν το 2001.
65
Η Intel προσπαθεί να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς φορητών υπολογιστών και προετοιμάζει διάφορους επεξεργαστές τόσο Pentium III όσο και Celeron, οι οποίοι όμως, όπως και ο αναμενόμενος φορητός Athlon της ΑΜD, θα εμφανιστούν το 2001.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά των φορητών υπολογιστών παρουσιάζει μεγαλύτερη ανάπτυξη από την αγορά των υπολογιστών γραφείου και αυτό παρακινεί τους κατασκευαστές τσιπ να παράγουν όσο το δυνατόν πιο ισχυρούς επεξεργαστές για σημειωματάρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ZDNet την Τετάρτη, η Intel σκοπεύει να εισαγάγει φορητούς Pentium III στο 1GHz και άνω τριών διαφορετικών τύπων στο δεύτερο εξάμηνο του 2001. Τα τσιπ αυτά θα διακρίνονται με βάση τη διαδικασία παραγωγής τους, το τσίπσετ που θα τα συνοδεύει, το δίαυλο συστήματος που θα υποστηρίζουν και τη λανθάνουσα μνήμη που θα περιέχουν.
Η στρατηγική της Intel να καλύψει κάθε τμήμα της αγοράς σημαίνει ότι, εκτός από Pentium III με κορυφαίες επιδόσεις, θα πρέπει να υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις για όσους ενδιαφέρονται για οικονομικά συστήματα. Η εταιρεία θα κατασκευάσει για αυτόν το λόγο φορητούς Celeron με συχνότητες από 750 μέχρι 900MHz, οι οποίοι θα αρχίσουν να εμφανίζονται από το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους. Τέλος, η Intel πρόκειται να κατασκευάσει τσιπ με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για τους λεγόμενους υποφορητούς.
Οι φορητοί Pentium III θα κατασκευάζονται με τεχνολογία 0,18 μικρών και θα υποστηρίζουν δίαυλο συστήματος στα 100MHz, την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας της μπαταρίας SpeedStep αλλά και το τσίπσετ 815ΕΜ σε ειδική έκδοση για φορητούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαργκερίτ Γιουρσενάρ: Αισθάνομαι πολύ κοντά στον άνθρωπο του δρόμου που με διαβάζει
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
- MYTHOS Gala & Awards: Εκεί που η μυθική κληρονομιά της Callas και του Versace συνάντησε το σύγχρονο όραμα της φιλανθρωπίας
- Εορταστικό «μασάζ» στο Μαξίμου από Κυρ. Μητσοτάκη στους βουλευτές του εν όψει Χριστουγέννων
- Νέα Αριστερά για ΕΛΓΑ: Προκλητική ανικανότητα και υποκρισία της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες
- Η Betsson στο χωριό σου: Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο Ληξούρι Κεφαλονιάς – Μια πρωτοβουλία πρόληψης και αλληλεγγύης!




