46

Αλλαγή σκηνικού σήμερα, Πέμπτη, στη Σοφοκλέους, καθώς μετά τη μεγάλη πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 2,41%, ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 3.700 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 3.715,01. Πάντως, υποτονικός -αν και αυξημένος σε σχέση με την Τετάρτη- ήταν ο όγκος των συναλλαγών, ο οποίος δεν ξεπέρασε τα 63 δισ. δραχμές.

Το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης επέστρεψε στο θετικό πρόσημο, μετά τις πτωτικές συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών, αιφνιδίασε τους αναλυτές, η πλειονότητα των οποίων ανέμενε νέα πτώση, έπειτα από τη χτεσινή μπόρα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.


Τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξεως του 2,85%, κατέγραψε σήμερα ο δείκτης των κατασκευαστικών εταιρειών, καθώς το επενδυτικό κοινό έδειξε να έχει εισπράξει αρνητικά μηνύματα από τις ριζικές αλλαγές που σηματοδοτεί το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις στον κλάδο. Την κατιούσα ακολούθησαν επίσης οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς (-0,55%) και των Ασφαλειών (-0,29%).


Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο εμφάνισε σήμερα ο δείκτης των Συμμετοχών (4,53%), ακολουθούμενος από εκείνους των Βιομηχανιών (3,14%), των Τραπεζών (2,83%), των Επενδύσεων (1,39%), των Διάφορων (1,20%) και των Leasing (1,12%).


Kατά 2,59% ενισχύθηκε ο δείκτης FTSE/ASE 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κατά 1,40% ο FTSE/ASE MID 40 της μεσαίας. Τέλος, από τις μετοχές που τέθηκαν προς διαπραγμάτευση στο ΧΑΑ, 276 σημείωσαν άνοδο, έναντι 81 που υποχώρησαν και 21 που παρέμειναν σταθερές, ενώ 15 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη άνω του 11%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ