51

Έρευνα εις βάθος για τον εντοπισμό των υπευθύνων του τραγικού θανάτου του 12χρονου Παλαιστινίου, Τζαμάλ αλ – Ντούρα, κατά τις βίαιες συμπλοκές μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που ξέσπασαν τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, στη διάρκεια της συνάντησής του με τους Εχούντ Μπαράκ και Γιασέρ Αραφάτ στο Μέγαρο των Ιλισίων.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι έχει στη σκέψη του όλα τα θύματα των δραματικών συγκρούσεων και τις οικογένειές τους.


Οι εικόνες που προβλήθηκαν από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, με το μικρό Τζαμάλ να χάνει αβοήθητος τη ζωή του από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών μέσα στην αγκαλιά του πατέρα του, προκάλεσαν αποτροπιασμό και πόνο σε όλο τον κόσμο.


Την Τετάρτη, μάλιστα, ένας άλλος 10χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από πυρά, σχεδόν στο ίδιο σημείο, κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ