31

Δεν έλειψαν τελικά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ, που διεξήχθη σε 54 από τους 124 δήμους της χώρας. Οσον αφορά στα αποτελέσματα, ο κυβερνητικός συνασπισμός ισχυρίζεται ότι κέρδισε τουλάχιστον 70 δήμους, ενώ η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι έχει αποσπάσει τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε περιοχές της χώρας όπου κατοικεί ο σλαβόφωνος πληθυσμός. Τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ οπαδών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην πόλη Στρούμιτσα, 140χλμ. νοτιοανατολικά των Σκοπίων.


Τόσο η κυβερνητικός συνασπισμός όσο και η αντιπολίτευση παραδέχτηκαν ότι σημειώθηκαν τουλάχιστον 25 κρούσματα βίας σε όλη τη χώρα. «Ο δεύτερος γύρος ήταν ένα ακόμα δείγμα άσχημα οργανωμένων εκλογών» σχολίασε ο Βλαντιμίρ Μπουκόφσκι, εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters