H Dell παρουσίασε δοκιμαστικά συστήματα με τον 64μπιτο Itanium
Η Dell παρουσίασε την Πέμπτη, στο συνέδριο της DirectConnect, σταθμούς εργασίας και διακομιστές που ενσωματώνουν τον 64μπιτο επεξεργαστή Itanium της Intel. Tα συστήματα αυτά, αν και δοκιμαστικά, μαρτυρούν την αναδιοργάνωση που λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή στη μεγάλη εταιρεία υπολογιστών.
65
Η Dell παρουσίασε την Πέμπτη, στο συνέδριο της DirectConnect, σταθμούς εργασίας και διακομιστές που ενσωματώνουν τον 64μπιτο επεξεργαστή Itanium της Intel. Tα συστήματα αυτά, αν και δοκιμαστικά, μαρτυρούν την αναδιοργάνωση που λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή στη μεγάλη εταιρεία υπολογιστών.
Εκτός από τον ανασχεδιασμό των PC και των σημειωματαρίων της, η Dell σκοπεύει να αναλάβει προσπάθειες προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία της και στον προσοδοφόρο τομέα των ισχυρών 64μπιτων συστημάτων.
Οι σταθμοί εργασίας με τον Itanium θα ανήκουν στη σειρά Precision και θα περιέχουν δύο τσιπ που θα τρέχουν στα 733MHz, αφού η Intel δεν είναι ακόμη έτοιμη να παραδώσει επεξεργαστές στα 800MHz. Τα συστήματα αυτά θα ενσωματώνουν επτά υποδοχές PCI και μία υποδοχή AGP Pro για κάρτα γραφικών, όπως μετέδωσε το Τechweb την Πέμπτη.
Πάντως, οι πρώτοι πιλοτικοί σταθμοί εργασίας αναμένονται στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με υπεύθυνους της εταιρείας. Η Dell ετοιμάζει και διακομιστές που θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι και 64 επεξεργαστές ταυτόχρονα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης σε Τασούλα: Έρχεται πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και προϊόντα σε σούπερ μάρκετ για ένα τρίμηνο
- Οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης έφτιαχνε σάντουιτς την ώρα του αγώνα με την Τότεναμ (vid)
- Ήθελε να μου κάνει πρόταση γάμου: Τα δάκρυα της Βίκυς Παγιατάκη και το «αντίο» στον δικό της Γιώργο Μαρίνο
- ΟΗΕ: Στην Άγκυρα θα ταξιδέψει ο Γκουτέρες με κύρια ατζέντα το προσφυγικό και τις περιφερειακές εξελίξεις
- Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Formula 1



