Σε καινοτομίες για ισχυρά συστήματα προχωρά η AMD
Η μεγάλη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών AMD σχεδιάζει καινοτόμα προϊόντα, τα οποία απευθύνονται σε σταθμούς εργασίας και διακομιστές, όπως ένα καινούργιο τσίπσετ και αρχιτεκτονική διαύλου για πολυεπεξεργασία.
65
Η μεγάλη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών AMD σχεδιάζει καινοτόμα προϊόντα, τα οποία απευθύνονται σε σταθμούς εργασίας και διακομιστές, όπως ένα καινούργιο τσίπσετ και αρχιτεκτονική διαύλου για πολυεπεξεργασία.
Σύμφωνα με αναλυτές, η AMD αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου προφίλ, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολoγιών για ισχυρά συστήματα, όπως διακομιστές και σταθμούς εργασίας.
Μέσα στο τρέχον έτος η εταιρεία θα παρουσιάσει το τσίπσετ 760, το οποίο θα υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία μνήμης DDR SDRAM. Σύντομα θα ακολουθήσει το τσίπσετ 760MP, ειδικά σχεδιασμένο να υποστηρίζει δύο επεξεργαστές Athlon ταυτόχρονα, που θα χρησιμοποιηθεί σε σταθμούς εργασίας.
Οι τεχνικοί της AMD όμως εργάζονται συστηματικά για την ανάπτυξη μιας νέας αρχιτεκτονικής διαύλου (system bus), η οποία ονομάζεται Lightning Data Transport και αναμένεται να εισαχθεί το 2001. Στην αρχιτεκτονική αυτή θα βασιστούν συστήματα που θα περιέχουν μέχρι και οκτώ επεξεργαστές και θα ενδείκνυνται για διακομιστές.
Σύμφωνα με το PC World News, η AMD πρόκειται να υποστηρίξει τις προδιαγραφές του Advanced Communications Riser Special Interest Group, μίας κοινοπραξίας που δημιουργεί κοινά πρότυπα για διάφορα είδη επικοινωνιακών και δικτυακών συσκευών, όπως μόντεμ και κάρτες Ethernet.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νίκολιτς: «Κόντρα στην Κραϊόβα δεν είναι… καρναβάλι, θα δοθεί μια μάχη»
- Αγρότες: «Ουρές» χιλιομέτρων από ακινητοποιημένες νταλίκες στον Προμαχώνα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες υπό όρους η σύζυγος και η αδερφή του φερόμενου αρχηγού για τις παράνομες επιδοτήσεις
- Καβάλα-Παναθηναϊκός 1-2: Ο Ταμπόρδα έστειλε το Τριφύλλι στην τετράδα (vid)
- Κέιτ Μίντλετον, το μεγάλο restart: Η ιστορική τιάρα της Βικτωρίας στη μελλοντική Βασίλισσα μετά τη μάχη με τον καρκίνο
- Ο στόλος με τα αλιευτικά του Έλληνα «Εσκομπάρ» που «ψάρευε» τόνους κοκαΐνης σε διεθνή ύδατα σε Μεσόγειο και Ατλαντικό




