65

Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα μωρό γεννήθηκε με την ασθένεια Κρόιτσφελντ – Γιάκομπ, που είναι η μορφή της νόσου των «τρελών αγελάδων» που μεταδίδεται στον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι το άτυχο μωρό πιθανώς κόλλησε την αρρώστια από τη μητέρα του κατά τη διάρκεια της κύησης.

Σε άρθρο της εφημερίδας Sunday Telegraph αναφέρεται ότι το έντεκα μηνών κοριτσάκι εξετάστηκε από τέσσερις ειδικούς γιατρούς, επειδή η μητέρα του πέθανε από τη νόσο Κρόιτσφελντ – Γιάκομπ πριν από μερικούς μήνες. Οι γιατροί περιέγραψαν ότι το κοριτσάκι παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας.


Το βρέφος, που ήταν επτά μηνών όταν πέθανε η μητέρα του, έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη και υποφέρει επίσης από μυϊκούς σπασμούς.


Το παράδοξο είναι ότι η διάγνωση για το αν το παιδί πάσχει από τη θανατηφόρο νόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με νεκροψία, σε περίπτωση που πεθάνει.


Αν το παραπάνω σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε πρόκειται για την πρώτη διαπιστωμένη περίπτωση μετάδοσης της ασθένειας από μητέρα σε παιδί, σύμφωνα με τους Βρετανούς ειδικούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters