
Σάλο προκαλεί στην Ιταλία ο θάνατος 63χρονου από τη νόσο Kρόιτσφελντ Γιάκομπ
Ενας 63χρονος Ιταλός, ο οποίος πέθανε πριν από δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο της Ρώμης, υπήρξε θύμα της ασθένειας Kρόιτσφελντ Γιάκομπ (CJD) ή αλλιώς της νόσου των τρελών αγελάδων, μορφή της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών που προσβάλλει τον άνθρωπο, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της χώρας.
31
Ενας 63χρονος Ιταλός, ο οποίος πέθανε πριν από δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο της Ρώμης, υπήρξε θύμα της ασθένειας Kρόιτσφελντ Γιάκομπ (CJD) ή αλλιώς της νόσου των τρελών αγελάδων, μορφή της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών που προσβάλλει τον άνθρωπο, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της χώρας.
Ο ηλικίας 63 ετών Τζούλιο Εντσο Ρ., όπως δόθηκε το όνομά του στη δημοσιότητα, είχε αρχίσει από τον Ιούλιο να παραπονιέται για πονοκεφάλους και είχε ακολουθήσει πολλές θεραπείες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο San Eugenio της Ρώμης, όπου πέθανε στις 22 Αυγούστου.
Το ινστιτούτο υγείας μας είπε ότι οι γιατροί στο San Eugenio διέγνωσαν στον πατέρα μας τη νόσο Κρόιτσφελντ Γιάκπομπ. Εχουμε τρομοκρατηθεί διότι ο πατέρας μας δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, ζούσε μία φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του και ό,τι έτρωγε εκείνος, τρώγαμε και εμείς δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑNSA μία από τις κόρες του εκλιπόντος.
Ο βουλευτής των Πρασίνων Πάολο Τσέντο ζήτησε από τα υπουργεία Υγείας και Γεωργίας να δώσουν επειγόντως εξηγήσεις επί του θέματος και να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να γνωστοποιηθεί το γεγονός.
Από την πλευρά της, η οργάνωση προστασίας των καταναλωτών ADUC ζήτησε να επιβληθεί άμεση απαγόρευση όλων των εισαγωγών βοδινού κρέατος από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Δανία και την Ελβετία, υποστηρίζοντας ότι η Ιταλία πρέπει να αγνοήσει την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να άρει το εμπάργκο που είχε επιβάλει στο βοδινό κρέας.
Μέχρι στιγμής, 70 Βρετανοί έχουν πεθάνει από τη νόσο CJD και δύο ακόμα έχουν εμφανίσει συμπτώματά της. Επίσης, δύο θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Γαλλία και ένας στην Ιρλανδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περού: Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές καταγγέλλουν «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα


