
Ενισχύεται η παρουσία του βρετανικού στρατού στη Β.Ιρλανδία – Φόβοι για νέα έξαρση βίας
Σημαντικά ενισχύθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, η παρουσία του βρετανικού στρατού και της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Β.Ιρλανδίας, καθώς εκφράζονται φόβοι για νέο κύμα βίας ανάμεσα σε φιλοβρετανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις προτεσταντών.
51
Σημαντικά ενισχύθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, η παρουσία του βρετανικού στρατού και της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Β.Ιρλανδίας, καθώς εκφράζονται φόβοι για νέο κύμα βίας ανάμεσα σε φιλοβρετανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις προτεσταντών.
Το κλίμα στο Μπέλφαστ παραμένει εξαιρετικά τεταμένο, καθώς οι παραστρατιωτικές οργανώσεις των Μαχητών της Ελευθερίας του Ολστερ (UFF) και της Ενωσης Αμυνας του Ολστερ (UFA) βρίσκονται κυριολεκτικά σε εμπόλεμη κατάσταση με την οργάνωση Δύναμη Εθελοντών του Ολστερ (UVF).
Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν, αυτή την εβδομάδα, στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των οργανώσεων προτεσταντών, ο οποίος απειλεί να τινάξει στον αέρα την ειρηνευτική διαδικασία, που ξεκίνησε την 10η Απριλίου του 1998 με τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.
Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων του Μπέλφαστ, δυνάμεις του βρετανικού στρατού πραγματοποιούσαν διαρκώς περιπολίες το βράδυ της Πέμπτης και η αστυνομία είχε στήσει δεκάδες μπλόκα σε ολόκληρη την πόλη.
Οπως δηλώνει ο Κεν Μαγκίνις, υπεύθυνος ασφαλείας του μεγαλύτερου κόμματος των προτεσταντών της Β.Ιρλανδίας, των Ενωτικών του Ολστερ, οι συγκρούσεις αφορούν σε όλο και λιγότερο πολιτικές διαφορές. Πηγές από το Μπέλφαστ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ των προτεσταντικών οργανώσεων είναι το εξαιρετικά προσοδοφόρο εμπόριο ναρκωτικών στην πόλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Τουρκία: Πόζαρε με τη σημαία του ψευδοκράτους η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο του ΟΗΕ
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
