
Σε θετικό κλίμα ξεκινά τη Μ.Τρίτη ο διάλογος της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας
Με καλή βούληση προσέρχεται η ΟΛΜΕ στο διάλογο με το υπουργείο Παιδείας που αρχίζει τη Μεγάλη Τρίτη, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση την Παρασκευή από τον Π.Ευθυμίου της μετάθεσης των εξετάσεων του Λυκείου κατά μία εβδομάδα αργότερα, όπως δημοσιεύουν το Σάββατο οι εφημερίδες Το Βήμα και τα Νέα.
51
Με καλή βούληση προσέρχεται η ΟΛΜΕ στο διάλογο με το υπουργείο Παιδείας που αρχίζει τη Μεγάλη Τρίτη, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση την Παρασκευή από τον Π.Ευθυμίου της μετάθεσης των εξετάσεων του Λυκείου κατά μία εβδομάδα αργότερα, όπως δημοσιεύουν το Σάββατο οι εφημερίδες Το Βήμα και τα Νέα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ την Παρασκευή, τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν.Τσούλιας όσο και ο αντιπρόεδρος Α.Αντωνάκος έριξαν τους τόνους και επισήμαναν ότι η απόφαση του υπουργού Παιδείας είναι θετική.
Ωστόσο, τόνισαν ότι, εάν ο υπουργός είχε συναντηθεί με την ΟΛΜΕ προτού προβεί στην εξαγγελία του αρχικού προγράμματος των εξετάσεων, θα είχε αποφευχθεί αυτή η αναγκαστική υπαναχώρηση, όπως τη χαρακτήρισαν.
Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ανέφεραν ότι προσέρχονται με καλή θέληση στο διάλογο με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αρκεί ο διάλογος να μην είναι αυτοσκοπός, αλλά διαρκής και να προωθεί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.
Η Ομοσπονδία επανέλαβε τις θέσεις της σχετικά με τη διεύρυνση του αριθμού των εισακτέων για φέτος, την επαναφορά του θεσμού των επανεξεταστέων για τους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων, την αναβάθμιση της τεχνικής και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και τη διασφάλιση του αδιάβλητου του εξεταστικού συστήματος.
Το νέο πρόγραμμα των εξετάσεων
Οπως ανακοίνωσε η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι πανελλαδικές εξετάσεις της Β και Γ Λυκείου, οι οποίες επρόκειτο να διεξαχθούν από τις 18 Μαΐου έως και τις 16 Ιουνίου, θα ξεκινήσουν τελικά στις 25 Μαΐου, μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό.
Κατά ανάλογο τρόπο, οι γενικές εξετάσεις των παλαιών αποφοίτων Λυκείου (δέσμες) θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου, και όχι στις 13 Μαΐου όπως είχε προγραμματιστεί.
Ανάλογη χρονική μετάθεση πρόκειται να ισχύσει, αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη από το υπουργείο Παιδείας, στις πανελλαδικές εξετάσεις Β κύκλου των ΤΕΕ (στην Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά), στις εισιτήριες εξετάσεις αποφοίτων τμημάτων ειδικότητας ΤΕΛ, στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αλλά και στις προαγωγικές εξετάσεις των Γυμνασίων, της Α Λυκείου και των ΤΕΕ, εκτός δύο μαθημάτων του Β κύκλου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο.
Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει μετάθεση και στη λήξη του σχολικού έτους, που προβλεπόταν για τις 16 Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Αθήνα επιλογή της World Athletics ως έδρα του επερχόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου
- Ρώτησα την AI για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κυβέρνηση – Μας πήραν χαμπάρι και οι μηχανές
- «Η κοκαΐνη και το ποτό δεν με βοήθησαν»: Ο Τζο Έστερχαζ, τα άγρια χρόνια και το Βασικό Ένστικτο
- Υποκλοπές: Σε δύο «κομμάτια» σπάει η δικογραφία – Στον Άρειο Πάγο η έρευνα για κατασκοπεία
- Τα τρία προβλήματα που «καίνε» τα ταξιδιωτικά γραφεία
- Δυσκολίες στον ύπνο; Ο φυσικός «σύμμαχος» που ενισχύει τη χαλάρωση του οργανισμού για να ζούμε κάθε μέρα στο maximum


