H Sony θέλει να επιβάλει το Memory Stick ως πρότυπο
Το δημοφιλές αποθηκευτικό μέσο της Sony, το Memory Stick, θα αποκτήσει ακόμη μικρότερο μέγεθος, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία στοχεύει να το επιβάλει ως πρότυπο στο χώρο των κινητών τηλεφώνων και των ηλεκτρονικών φορητών συσκευών κάθε είδους, μετέδωσε το Cnet την Πέμπτη.
65
Το δημοφιλές αποθηκευτικό μέσο της Sony, το Memory Stick, θα αποκτήσει ακόμη μικρότερο μέγεθος, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία στοχεύει να το επιβάλει ως πρότυπο στο χώρο των κινητών τηλεφώνων και των ηλεκτρονικών φορητών συσκευών κάθε είδους, μετέδωσε το Cnet την Πέμπτη.
Σε αυτού του είδους τις συσκευές δεν υπάρχει ακόμη τυποποιημένη τεχνολογία και πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ενίοτε δικές τους λύσεις. Η Sony έχει πωλήσει μέχρι στιγμής δύο εκατομμύρια μονάδες του Memory Stick, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την αποθήκευση και τη μεταφορά φωτογραφιών από ψηφιακές κάμερες ακόμα και σε ψηφιακά player μουσικής.
Για αυτόν το λόγο, η Sony αναπτύσσει το Memory Stick Duo, που αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2001. Το νέο προϊόν, με το μισό μέγεθος από το σημερινό, θα έχει χωρητικότητα 32 ή 64ΜΒ, ανάλογα με το μοντέλο. Η περαιτέρω μείωση του μεγέθους του θα επιτρέψει στη Sony να κατασκευάσει ακόμα μικρότερες συσκευές, ενώ θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σε συσκευές Bluetooth της ασύρματης τεχνολογίας για επικοινωνία ανάμεσα σε ψηφιακές συσκευές.
Το Duo θα είναι μικρότερο από τις ανταγωνιστικές SD Memory Cards της Matsushita, αλλά η DataPlay, που αναπτύσσει μία φθηνή αποθηκευτική λύση για φορητές συσκευές με δίσκους (που θα μπορούν να αποθηκεύσουν μέχρι και 500ΜΒ δεδομένων), θα αποτελέσει σύντομα το βασικό ανταγωνιστή του Memory Stick Duo.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έξι τρόποι για να διαχειριστούμε την απογοήτευση
- Το Ιράν πλήττει ιταλική βάση στο Ιράκ – Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα
- Golden Visa: Πώς επηρεάστηκαν οι τιμές των ακινήτων μετά την αύξηση του ορίου στις 800 χιλ. ευρώ
- Η διελκυστίνδα της Μέσης Ανατολής: Γιατί οι σύμμαχοι του Ιράν αποφεύγουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
- Χρήστος Ράμμος: Αποδομώντας το «Alitheia Forum» σε 218 λέξεις – «Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να προσδιορίσει πως θα του γίνει ο έλεγχος»
- Στα θρανία οι ασθενείς για τα δικαιώματά τους και την ψηφιακή υγεία




