Αλλάζει ριζικά ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου
Στις 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ριζική ανανέωση του δείκτη FTSE 100 και άλλων δεικτών του βρετανικού χρηματιστηρίου, αφού μετοχές της λεγόμενης νέας οικονομίας θα εκτοπίσουν από τον κατάλογο μετοχές που παραδοσιακά συμπεριλαμβάνονταν στο δείκτη.
72
Στις 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ριζική ανανέωση του δείκτη FTSE 100 και άλλων δεικτών του βρετανικού χρηματιστηρίου, αφού μετοχές της λεγόμενης νέας οικονομίας θα εκτοπίσουν από τον κατάλογο μετοχές που παραδοσιακά συμπεριλαμβάνονταν στο δείκτη.
Η ανανέωση του δείκτη, στην οποία αποφάσισε να προβεί στις 8 Μαρτίου η FTSE International, θυγατρική εταιρεία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και της εφημερίδας Financial TImes, είναι η πλέον σημαντική στην ιστορία του FTSE 100.
Σκοπός των αλλαγών, που θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων που εισήχθησαν πρόσφατα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ η είσοδος των μετοχών τους στoν FTSE 100 εγγυάται την προσέλκυση ενδιαφέροντος από τους μεγάλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.
Οι εννιά μετοχές που θα εισαχθούν στον εν λόγω χρηματιστηριακό δείκτη ανήκουν σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με την υψηλή τεχνολογία, δηλαδή τις τηλεπικοινωνίες και τη βιοτεχνολογία, και εκτοπίζουν βιομηχανικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο δείκτη επί σειρά ετών.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κανείς δεν επικοινώνησε με τη Λόρα» λέει η μητέρα της – Συνεχίζεται η αναζήτηση της 16χρονης
- Φοινικούντα: «Τη ζωή του φοβόταν» – Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό
- Γαλλία: Το 84% των Γάλλων θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη
- Νταβός: Ο Θοδωρής Κυριακού στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ – Οι προσκεκλημένοι από τη χώρα μας
- Γροιλανδία: Δόθηκαν στους κατοίκους «οδηγίες αντιμετώπισης κρίσης», ενώ ο Τραμπ λέει ότι το νησί είναι των ΗΠΑ
- «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» τραγούδησαν στην Σάκκαρη οι Ελληνες της Μελβούρνης

