Συνομιλίες Deutsche Bank-Dresdner Bank εν όψει ενδεχόμενης συγχώνευσης
Σε ανακοίνωσή της αργά τη Δευτέρα η Deutsche Bank AG αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την ανταγωνίστριά της Dresdner Bank εν όψει της ευρείας συνεργασίας τους, γεγονός που αναζωπυρώνει τις φήμες για επικείμενη συγχώνευση των δύο γερμανικών τραπεζών και τη δημιουργία του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού οργανισμού παγκοσμίως.
52
Σε ανακοίνωσή της αργά τη Δευτέρα η Deutsche Bank AG αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την ανταγωνίστριά της Dresdner Bank εν όψει της ευρείας συνεργασίας τους, γεγονός που αναζωπυρώνει τις φήμες για επικείμενη συγχώνευση των δύο γερμανικών τραπεζών και τη δημιουργία του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού οργανισμού παγκοσμίως.
Επικαλούμενη άρθρο που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Manager, η εφημερίδα Bild υποστηρίζει την Τρίτη ότι τα εποπτικά όργανα των δύο τραπεζών, αντίστοιχα η δεύτερη και η τρίτη μεγαλύτερη του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, πρόκειται να αποφανθούν υπέρ της συγχώνευσης εντός της εβδομάδας, καθώς αυτή θα ενίσχυε τα κέρδη και κατ επέκταση τις αποδοχές των μετόχων χάρη στην αυξημένη συνέργια.
Η συγχώνευση της Deutsche και της Dresdner θα δημιουργούσε έναν τραπεζικό όμιλο με ενεργητικό ύψους άνω των 1,2 τρισ. δολαρίων (417,56 τρισ. δρχ.). Το ενδεχόμενο έχει αναφερθεί στο γερμανικό Τύπο από τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν την επικείμενη συνεργασία τους στον τομέα της λιανικής τραπεζικής, καθώς οι δραστηριότητές τους στον τομέα αυτό είχαν προσβληθεί από την ανάπτυξη των τραπεζικών συναλλαγών μέσω Διαδικτύου.
Ωστόσο, αναλυτές είχαν επισημάνει ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν πρόωρη, εφόσον δεν είχε ολοκληρωθεί η απορρόφηση των δραστηριοτήτων της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Bankers Trust, την οποία εξαγόρασε η Deutsche έναντι 9,7 δισ. δολαρίων το 1999.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (17/1): Δράση με Ελλάδα-Τουρκία στο πόλο και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Μάντσεστερ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
