
Δεν επιτρέπει η Τουρκία σε ευρωβουλευτές να δουν τη Λεϊλά Ζάνα – Συλλήψεις για τραγούδια
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Χικμέτ Σαμί Τουρκ υπεραμύνθηκε της απόφασης των τουρκικών αρχών να μην επιτρέψουν στη μεικτή κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας να επισκεφθεί στη φυλακή την πρώην βουλευτή του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος DEP, Λεϊλά Ζάνα.
37
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Χικμέτ Σαμί Τουρκ υπεραμύνθηκε της απόφασης των τουρκικών αρχών να μην επιτρέψουν στη μεικτή κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας να επισκεφθεί στη φυλακή την πρώην βουλευτή του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος DEP, Λεϊλά Ζάνα.
Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι το αίτημα των Ευρωπαίων βουλευτών να επισκεφθούν τη Λεϊλά Ζάνα είχε πολιτικές διαστάσεις.
Μετά την απόφαση αυτή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Αγκυρα.
Η Λεϊλά Ζάνα, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κρατείται στις φυλακές της Αγκυρας, κατηγορούμενη για αυτονομιστική δράση.
Εν τω μεταξύ, άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβαν την Κυριακή πέντε άτομα, επειδή τραγουδούσαν στην κουρδική γλώσσα σε γαμήλιο γλέντι στην Προύσα, γράφει η εφημερίδα Ραντικάλ.
Τρεις από τους πέντε συλληφθέντες προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της προπαγάνδας σχετικά με θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Τέλος, με ανακοίνωσή του, που εστάλη με φαξ στο Γερμανικό Πρακτορείο, το ΡΚΚ καταδίκασε τις συλλήψεις τριών Κούρδων δημάρχων στην νοτιοανατολική Τουρκία.
ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον 40χρονο αφού έχει δολοφονήσει τη 43χρονη
- Χωρίς τον «αποδιοπομπαίο τράγο» Όρμπαν, ίσως ήρθε η ώρα για την ΕΕ να φτάσει στην ρίζα των προβλημάτων της
- Ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή (2-1) στον τελικό Κυπέλλου με τον Νους! (vids)
- Μετά το Baby Reindeer – Αδυσώπητο, ωμό και βίαιο, το Half Man είναι το πρώτο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς
- Άρσεναλ – Νιούκαστλ 1-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «κανονιέρηδες» κι «ανάσα»
- ΗΠΑ: Η υπόθεση των αγνοούμενων επιστημόνων φτάνει από το ίντερνετ στον Λευκό Οίκο – Θεωρία συνωμοσίας ή αποκάλυψη;


